Híreink

Mini gépjármű Interschutz a HEROS-nál

2022. július 05. 08:45

Még a június 20–25. között zajló Interschutz kiállítás előtt, június 14-én a BM HEROS Zrt. budapesti bázisán az érdeklődők ízelítőt kaphattak a hazai, és egy kicsit a nemzetközi tűzoltógépjárművek fejlesztési irányaiból.


Hazai ízek

A hazai paletta minden járműtípusa látható volt. A HEROS a MAHINDRA gyorsbeavatkozó járműve, valamint egy IVECO DAILY 70S18W 1000 literes tartállyal rendelkező járműve mellett a legújabb MAN alvázra gyártott fecskendőjét mutatta be, melyet a hazai tűzoltóságok számára fejlesztett ki. Ez a fejlesztés azért is érdekes, mert inorrmációink szerint a kiállított 4000 literes gépjárműfecskendővel a HEROS indult azon a közbeszerzési eljáráson is, mely jelenleg zajlik. 

 

Külföldi kitekintés

A HEROS – mint házigazda – az egynapos rendezvény keretében lehetőséget adott a bemutatkozásra azoknak a gépjárműgyártó partnereinek, akik kiegészítik a HEROS gyártmánykínálatát, a fecskendőket, gyorsbeavatkozó járműveket, vízszállítókat. Így meghívást kapott a Bronto Skylift (MF-Team Kft. magyarországi képviselő) és az Iveco Magirus (Horoszcoop magyarországi képviselő) is, mint magasból mentő gépjármű gyártó.

Lehet, hogy néhány homokszem került a gépezetbe, mert csak az egyik gyártó mutatott be magasból mentőt: Bronto Skylift (MF-Team) két emelőkosárral mutatkozott be. Olyanokkal, amelyet itthon profi létesítményi tűzoltóságok használnak.

  • A Bronto Skylift F42 RPX Renault D26 WIDE P6x2 430 E6 42 méteres munkamagasságú emelőkosarat 2021-ben állította készenlétbe a legnagyobb hazai vállalat, a MOL tűzoltósága a FER Százhalombattán, míg
  • a Bronto Skylift FL 60 XR Renault C 520.26 8x4 R Trident E6 60 méteres munkamagasságú emelőkosarat 2019-től használja a Paksi Atomerőmű tűzoltósága.

Az Iveco Magirus (Horoszcoop) – bár vélhetően mint létragyártó „partner” kapott meghívást a HEROS rendezvényére, meglepetésre létrát egyet sem mutatott be. Ellenben mint fecskendőgyártó „konkurens”, bemutatta azt a „fullextrás” gépjárműfecskendőjét, melyet az elmúlt év végén vásárolt a bicskei önkéntes tűzoltóság. A megjelenésében és műszaki tartalmában impozáns jármű kétségtelenül vonzotta a látogatói tekinteteket, kissé háttérbe szorítva a HEROS fecskendőt. (Ami nem is csoda, mert ki ne bámulna meg egy Lamborghinit, aztán hazamegy, számol, és megveszi az Opelt.) Mindenesetre a jelenlévők szívesen vették volna egy Magirus létra bemutatkozását is.

Vissza

Ezt a hírt eddig 988 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: