Híreink

VdS termékirányelvek – infravörös kamerák a tűzvédelemben

2022. június 30. 07:20

Hosszú vita előzte meg az infravörös kamerák tűzvédelmi alkalmazását. Most a német VdS követelményeket és vizsgálati módszereket dolgozott ki az infravörös kamerák biztonságos hőmérséklet-felügyeleti alkalmazására. Ezeket nehéz körülmények között is fel lehet használni a termikus rendellenességek korai stádiumban történő észlelésére.


A nagy ipari csarnokokban és különösen az újrahasznosító üzemekben vagy hulladékválogatókban a hagyományos tűzjelző technológia a környezeti feltételek miatt gyakran eléri működőképessége határait. Itt ezért egyre gyakrabban használnak infravörös kamerákat, amelyek már korai szakaszban észlelik a termikus rendellenességeket. Az ISO és az EN szabványok hiánya egyre erőteljesebben érezhető volt, ezért a VdS követelményeket és vizsgálati módszereket dolgozott ki erre a területre.

A kidolgozott vizsgálati eljárás értékeli infravörös kamerák és rendszereinek hatékonyságát és megbízhatóságát, az alkatrészek különböző környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képességét.

Ennek megfelelően az új VdS 3878 irányelv előírja az épületeken belüli és kívüli tűzvédelemi célú hőmérséklet-felügyeletre szolgáló infravörös kamerák

  • követelményeit,
  • vizsgálati módszereit és
  • teljesítményjellemzőit.

Az Irányelv alapul szolgál a VdS engedély kiadásához, miközben a követelmények teljesítése mellett rendszeres termékellenőrzést is megkövetelnek.

Az irányelv elérhető ide kattintva.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 986 látogató olvasta.