Híreink

VdS és FM Global – intenzív szakmai együttműködés

2021. november 08. 12:56

A hazai szakembereket is érinti, hogy a VdS Schadenverhütung GmbH és az FM Global ipari biztosító szorosabban kíván együttműködni a tűzvédelem területén. A jövőben összehangolják az FM Global előírások német változatát, amelyben meghatározzák a sprinklerberendezések tervezésének, telepítésének és üzemeltetésének követelményeit.


Az közismert, hogy a sprinklerrendszerek fontos részleteit a VdS és az FM Global irányelvek adatlapjai írják le. A szabványosított tűzvédelmi teszt világos terminológiát igényel a követelmények meghatározásához. Ezért a vizsgálati eredmények összehasonlíthatósága érdekében az FM Global német nyelvre lefordította néhány "Vagyonvesztés-megelőzési adatlapját". A VdS-szel együttműködve négy központi adatlapot adaptáltak a német "sprinkler megfogalmazáshoz". Ezek az adatlapok, amelyek az iparban használt oltórendszer típusok nagy részét lefedik, leírják a sprinkler rendszerek legfontosabb követelményeit.

A sprinklerberendezések vizsgálati szabványainak pontos összehangolásával a VdS és az FM Global nemcsak a tervezésében és folyamatbiztonságban nyújt jelentős előnyt, hanem a VdS-ellenőrök kiértékelhetik azokat a rendszereket is, amelyek az FM Global követelményrendszere alapján készültek, és ugyanez vonatkozik természetesen fordítva is az FM Global ellenőreire.

Az együttműködésből eredő kiigazításokra példa a VdS által e szempontok alapján felülvizsgált VdS CEA 4001 - VdS CEA-Richtlinien für Sprinkleranlagen, Planung und Einbau (Irányelv Sprinklerberendezésekhez, tervezés és beépítés), az idén már a felülvizsgált változatban jelent meg. Az FM Global képviselői a gyúlékony folyadékok terén szerzett tapasztalataikkal is hozzájárultak ennek az irányelvnek a módosításához.

A "Property Loss Prevention Data Sheets" és a frissített adatlapok fordításai elérhetők a www.fmglobaldatasheets.com címen.

Ugyanakkor tudnunk kell, hogy a mindenkire kiterjedő előírások az OTSZ-ben és az európai (MSZ EN) szabványokban keresendők, az VdS és az FM Global irányelvek a biztosítási jogviszonyban érvényesek. 

 

Forrrás:

VdS Schadenverhütung GmbH
www.vds.de

FM Global
www.fmglobal.com

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1263 látogató olvasta.