Híreink

Tűzjelző berendezések tervezése – előadások Lakiteleken

2017. október 24. 10:09

A VI. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokon a konferencia főtematikája a robbanásvédelem mellett a tűzjelző berendezések tervezése kapott külön napot. Így a konferencia második napján hét előadó hét (mobil jelzők, akadálymentesítés, gyakorlati tapasztalatok, gázérzékelők, Rb-s környezet, szikraoltók, aspirációs érzékelők) témában osztotta meg a hallgatósággal gondolatait. Az előadásokat közöljük.


Mohai Ágota az MMK TűzT Tűzjelző Berendezés Szakosztály elnökének előadásával vette kezdetét a Tűzvédelmi Szakmai Napok második napja. Az elnök asszony a vezeték nélküli mobil tűzjelzők és evakuációs rendszerek általános jellemzőiről, főbb felhasználási területeiről és a rendszer építési területen történő alkalmazásáról adott többrétű tájékoztatást.

Fodor Mihály tűzvédelmi tervező a tűzvédelmi berendezések akadálymentesítésére vonatkozó lehetőségek témakörét járta körül. Majd Kelemen Csaba tűzvédelmi tervező következett, aki a tűzjelző berendezések gyakorlati, tervezői tapasztalatairól beszélt. Rátay Gábor tervező előadásából a gázérzékelő tervezésével kapcsolatos időszerű témákat, valamint a gyakorlati oldalon felmerülő kérdéseket és válaszokat ismerhették meg a résztvevők. A tűzjelző rendszerek robbanásveszélyes környezetbe történő tervezését, ezek gyakorlati alkalmazását Krepuska András, a ZKNet Kft. tervezője mutatta be példákon keresztül. Kovács Zoltán, robbanásvédelmi villamos szakértő a faipari technológiákban alkalmazott szikraoltó berendezésekről tartott gyakorlatias, részletes előadást. Nagy Zoltán, a Promatt Elektronika Kft. tűzvédelmi tervezőjének előadása az aspirációs füstérzékelők tervezési kérdéseit közelítette meg a TvMI (Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek) tükrében. A szakmai napot Lengyelfi László, a Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozatának elnöke zárta.

Az előadások után a Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozat Tűzjelző Berendezés Szakosztálya tartotta tisztújító taggyűlését.

A konferencia társszervezői az MMK Tűzvédelmi Tagozata, MMK TűzT Tűzjelző Berendezés Szakosztálya és a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete voltak.

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1876 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: