Híreink

Ki a legjobb tűzmegelőzési szakember 2016-ban?

2016. november 24. 21:28

Balatonföldváron húsz csapatban vetélkedett – 2016. november 21-22-én – a katasztrófavédelmi igazgatóságok és kirendeltségek tűzmegelőzési szakterületen dolgozó hatvan munkatársa. A versenyben az idei évben az elméleti ismeretek mellett a gyakorlati alkalmazásra helyezték a fő hangsúlyt. Az egyéni és a csapatversenyen dőlt el, ki a legjobb 2016-ban.


A két napig tartó versenyt Érces Ferenc tű. ezredes, a Tűzmegelőzési Főosztály vezetője nyitotta meg. Már az elején gratulált a részvevőknek, hiszen – mint mondta – akik jelen vannak, már megnyerték a helyben megrendezett vetélkedőt, vagy helyi verseny szervezése nélkül a vezetőjük őket ítélte legalkalmasabbnak arra, hogy a megyéjüket képviseljék. Elmondta, hogy az idei versenyen a szervezők a gyakorlati feladatokra helyezték a hangsúlyt.

A 20 katasztrófavédelmi igazgatóság 3-3 fővel vett részt a balatonföldvári Hotel Jogarban megrendezett eseményen.

Az első nap egyéni versenyfeladatokat oldottak meg a résztvevők. Délelőtt két 30 kérdéses tesztsort kellett kitölteni, mely az általános tűzvédelmi jogszabályokra vonatkozó ismereteket tárta fel. A nehézsége abban is megmutatkozott, hogy a maximális 68 pontból, a helytelen vagy kihagyott válaszokat mínusz ponttal „jutalmazták”, így sokat lehetett veszíteni. Az ebéd utáni feladatsor egy kéménytüzet követő eljárás lefolytatásáról, piacfelügyeletről, illetve a tűz- és hibaátjelzés fogadásáról tartalmazott kérdéseket. Végül egy virtuális tűzvédelmi ellenőrzést folytattak le a versenyzők. Itt kivetített képek alapján kellett a hiányosságokat megállapítani és azokat jogszabályba ütköztethető módon leírni.

A második napon a háromfős csapatoknak egy építési engedélyezési tervdokumentáció hibáit kellett megtalálni. A teljes tervdokumentációt pendriven megkapták a csapatok és kezdődhetett a kidolgozás.

A vetélkedő zárásaként dr. Vass Gyula tű. ezredes, a megelőzési és engedélyezési szolgálat vezetője gratulált az eredményekhez, majd átadta a legjobb helyezésekért járó okleveleket és tárgyjutalmakat, valamint a VÉDELEM különdíját.

 

Helyezés

Igazgatóság

Név

rendfokozat

1

Borsod MKI

Gabóczi Tibor

c. tű. őrgy.

2

Bács MKI

Wicker Balázs

tű. őrgy.

3

Somogy MKI

Dr. Gelencsér András

tű. őrgy.

3

Szabolcs MKI

Csűrös Richárd

tű. fhdgy.

5

Baranya MKI

Csomor Tamás

tű. hdgy.

6

Somogy MKI

Peti Ferenc

tű. őrgy.

 

A verseny nagyon szoros eredményt hozott, a 3.4 és az 5.,6. helyen is azonos pontszámmal végeztek a versenyzők, a 7. is mindössze egy ponttal maradt le.

 

Helyezés

Igazgatóság

1

Bács-Kinkun MKI

2

Vas MKI

3

Borsod-Abaúj-Zemplén MKI

4

Békés MKI

5

Tolna MKI

6

Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI

A versenyfeladatok értékelése alapján az ország legjobb csapataként Bács-Kiskun megye csapata vehette át a vetélkedő vándorkupáját. Egyéniben Gabóczi Tibor tű.őrnagy (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) nyerte meg a vetélkedőt.

A versenyfeladatok kivonatát rövidesen megjelentetjük a Védelem Online felületén, ahol mindenki tesztelheti tudását.
 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1798 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: