Híreink

Allison Transmission: elektromos hajtott tengely

2022. július 15. 07:20

Az Allison Transmission régóta szereplője a tűzoltó szakmai híreknek, főleg a tűzoltó gépjárművekbe szánt váltói miatt. Most az Interschutzon – ahol egyfajta „óvatos elektromos forradalom” volt tapasztalható – mutatkozott be a legújabb elektromos tengellyel, amely megint csak azt mutatja: az „elektromosítás” felé tart a szakma.


Az Allison eGen Power – a gyártó e-tengelye – tulajdonképpen egy integrált megoldás, amely felhasználható a meglévő tűzoltógépjármű-alvázak elektromossá konvertálásában. A tengley két villanymotort, kétfokozatú sebességváltót, szivattyúkat és olajhűtőt tartalmaz. A 100D folyamatosan leadott teljesítménye 454 kW, a csúcsteljesítmény 652 kW, ugyanakkor létezik egy erősebb, 130D változat is, amely 13 tonnás teljes tengelytömeghez készült.

Az Interschutz-on az e-tengely a brit Emergency One „E1 EV0” fantázianevű, MAN TGM alvázra épülő, teljesen elektromos tűzoltó gépjárművében mutatkozott be, ami megmutatja: a teljesen elektromos hajtás alapvetően a jól kidolgozott komponenseken, jelen esetben az e-tengelyen (is) múlik.

Vissza

Ezt a hírt eddig 604 látogató olvasta.