Híreink

Interschutz helyett: újdonságok a SziFire Kft. bemutatóiban

2020. október 13. 08:00

Balatonföldváron, 2020. szeptember 19-én a NARO Camping területén megrendezésre került Magyar Tűzoltó Szövetség fennállásának 150. évfordulóján megtartott kiállításon és szakmai napon a SziFire Kft. is bemutatta termékeit. Ezek között számos olyan újdonság szerepelt, amelyeket az elmaradt Interschutz-kiállításon terveztek a világ nagy gyártó cégei bemutatni. Ebből adunk egy ízelítőt.


 

A teljesség igénye nélkül kiállított, és bemutatott cégek illetve termékek:

 

PENTHEON

A Holmatro akkumulátoros műszaki mentőeszközei közül itt volt látható először a PENTHEON széria kombinált szerszáma a PCT50.


A PENTHEON PCT50 kombi szerszám. Mellette egy átalakító készlet, amellyel korábbi 3000-es, vagy 4000-es sorozatú szerszámok alakíthatók át akkumulátoros mentőeszközzé.

A PENTHEON széria az első olyan akkumulátoros mentőszerszám, amit eleve akkumulátorosra terveztek, nincs tápegységről működtetett, tömlős változata. Talán azt is mondhatnánk, hogy a PENTHEON széria, az akkus mentőszerszámok TESLA-ja.


Greenline EVO3

Megtekinthető és kipróbálható volt a Greenline EVO3 akkumulátoros szerszámok közül a GCT 5111 EVO3 kombi szerszám, a GCT 5040i EVO3 ferde pengéjű vágóolló, a GSP 5240 CL EVO3 feszítőszerszám, a GTR 5340 EVO3 GTR 5340 EVO3 teleszkópos henger.

 

TFT

A TFT (Task Force Tips)  cég két sugárcsöve került bemutatásra. ezek közül a G-Force® Kompakt 200 HD nagynyomású sugárcsövet. Sajnos a vízágyúk közül az ipari létesítmények egyik legelterjedtebb vízágyúját a PROTECTOR ZP1242A telepíthető hab-vízágyú, és a TORNADO® Y2-E52A távvezérelhető, járműbe építhető hab-vízágyút nem tudtuk bemutatni. Remélhetőleg jövőre legalább az egyikre lesz lehetőségünk.

 

HNE

A HNE tűzoltó eszközei közül a különleges rendőri és más védelmi alakulatok részére kifejlesztett HiGUARD háti oltókészüléket, amely alkalmas Molotov koktélok, Bengáli tüzek oltására is.

 

SuperVac

A SuperVac cég akkumulátoros túlnyomásos szellőztető ventillátora igazi újdonságunk volt, mert ezt a céget csak a közelmúltban kezdtük el képviselni.

A V16-BD 16 col átmérőjű ventillátor 2 db DeWalt akkumulátorral működik, de 230 V-os elektromos hálózatról is használható. A 19 kg tömegű ventilátor AMCA szabvány szerint 16.677 m3/óra légszállítású, és az akkumulátorok kapacitásától függően, egy töltéssel, akár 40 percen keresztül működik.

 

SIPE Baby Rescue

A szintén bemutatott SIPE Baby Rescuer készletet polytraumatizált gyermekek ellátására tervezték, egy olyan gyermek immobilizáló és mentő készlet, mely biztosítja a fej, a nyak és a törzs megfelelő rögzítését, és lehetővé teszi a sérült gyerek gyereküléssel együtt történő kiemelését.

 

FIRE-MAX termékek

A lengyel FIRE-MAX céggel kötött együttműködés keretén belül több termékcsaládot képviselünk, illetve forgalmazunk Magyarországon.

A SEEK amerikai cég termékei közül a Reveal FirePRO személyi kézi hőkamerát lehetett a standon látni. Olyan kicsi volt, hogy csak kevesen vették észre.

A SEEK hőmérsékletszűrő állomását nem tudtuk bemutatni, mert éppen próba használaton volt. De azért itt mutatunk róla néhány képet.

A FIRE-MAX oltóeszközei közül az oltólándzsa és az oltó csáklya került bemutatásra.

Az oltólándzsa egyedülálló és sokoldalúan felhasználható szerszám elzárt terek tüzeinek oltására. Közvetlen hozzáférést biztosít – falakon, tetőn, plafonon keresztül – a zárt térben nagy kockázatú területen lévő tüzekhez. Az oltólándzsa egy vízköd felhőt hoz létre, amely sokkal hatékonyabb a tűzoltásban, mint a víz. Az oltólándzsa a gyors és egyszerű használat érdekében kalapáccsal üthető (max. 5 kg-os kalapáccsal). A lándzsa mindenféle anyagon áthatol, pl. tégla, fa, acél szendvics falakon. Cserélhető fejek és hosszabbítók állnak rendelkezésre a különféle alkalmazások számára.

Az oltó csáklya egy sokoldalú kézi oltó / behatoló szerszám, amellyel gyorsan kell vizet juttatni nehezen hozzáférhető helyekre. Kiválóan használható törmelékes területeken (például cserép,- vagy nádtető tűz) történ áthatolásra és tűzoltásra. A behatolás és a víz bejuttatása egyszerre történik, nem kell két különböző szerszámot használni, cserélgetni.

A FIRE-MAX Stabilizáló eszközei közül a gyors stabilizátor került bemutatásra amely jól kiegészítheti a Holmatro lépcsős és blokk támaszait és jól használható a Holmatro V-Strut oldaltámasszal együtt.

 

Packexe SMASH

A Packexe cég SMASH üvegfólia készlete az edzett üvegek kezelésére szolgál. A perforált fóliát egy kettős hengeres adagolóval könnyedén felragadható az óvegre. A betört üveg szilánkjai a fóliára ragadnak és így az üvegszilánkok egyben eltávolítható, alig vannak lehullott üvegszilánkok.

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy meghívást kaptunk, és részt vehettünk a 2020-es év egyetlen komolyabb tűzoltó kiállításán és szakmai napján.

Laczkó Péter
divízióvezető
SziFire Kft.
1149 Budapest,
Mogyoródi út 32.
T: +36-30-248-64-89
www.szifire.hu

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1154 látogató olvasta.