Híreink

2019-ben kiadott európai szabvány jellegű dokumentumok (CEN)

2020. február 20. 09:39

Az európai szabványügyi szervezet (CEN) többféle szabványjellegű dokumentummal segíti az európai jogalkotást és jogkövetést, valamint az egységes európai piac működését. A 2019-ben kiadott, Műszaki specifikációk, Műszaki jelentések és Munkaértekezleti megállapodások között négy szakterületünket érintő dokumentumra hívjuk fel a figyelmet.


Jelölésük

Műszaki specifikációk Műszaki jelentések Munkaértekezleti megállapodások

                          

Műszaki specifikációkat (CEN/TS-eket) elsősorban az európai piac fejlődésének támogatását célzó témakörök szempontjainak közzétételére, az előírásokra és kapcsolódó vizsgálati módszerekre vonatkozó piaci iránymutatáshoz, valamint a kísérleti körülmények és/vagy fejlődő technológiák előírásainak megalkotására hozzák létre.

CEN/TS 16459:2019
External fire exposure of roofs and roof coverings. Extended application of test results from CEN/TS 1187
Építmények tűzbiztonsága

CEN ISO/TS 21805:2019
Guidance on design, selection and installation of vents to safeguard the structural integrity of enclosures protected by gaseous fire-extinguishing systems (ISO/TS 21805:2018)
Beépített tűzoltókészülékek  

 

Műszaki jelentések (CEN/TR-ek) akkor készülnek, ha sürgős vagy hasznos tájékoztatást szeretnének adni a CEN/CENELEC tagjainak, az Európai Bizottságnak, az EFTA titkárságának vagy más kormányzati szerveknek, illetve kívülálló testületeknek.

CEN/TR 16829:2016+AC:2019
Fire and explosion prevention and protection for bucket elevators
Potenciálisan robbanóképes közegek

 

Munkaértekezleti megállapodás (CWA) a CEN által, a három hivatalos nyelv (angol, német, francia) közül legalább az egyik nyelven kiadott dokumentum. Ez olyan megállapodás, amelyet egy CEN-munkaértekezleten dolgoznak ki, és a CEN olyan kiadványa, amely meghatározott egyének vagy szervezetek közötti megegyezést tükröz. Ezek az egyének vagy szervezetek felelősek a dokumentum tartalmáért.

CWA 17357:2019
Urban search and rescue (USaR) robotic platform technical and procedural interoperability. Guide
Környezet. Egészségvédelem. Biztonság

 

A dokumentumok megvásárolhatók az MSZT Szabványboltjában vagy megrendelhetők a kiado@mszt.hu e-mail-címen a Megrendelőlap kitöltésével.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1118 látogató olvasta.