Híreink

Ipari termékek gyulladási hőmérséklete

2017. szeptember 25. 08:31

Újabb kincsesbányát teszünk közzé ezzel az adattárral. Számos ipari termék (textil, sör, hús) gyulladási hőmérsékletét gyűjtöttük egybe a legkülönbözőbb kutatási jelentések alapján, ahol ismert jelezzük a forrást. Ezek a létesítményi tűzvédelmi szakemberek, tűzvédelmi szakértők, tűzvizsgálatot végzők napi munkájához adhatnak segítséget. Az anyagok az adatok alapján könnyen besorolhatók a tűzveszélyességi osztályba.


Textilféleségek gyulladási hőmérséklete

(a BME Technológiai Tanszék mérése)

Sorszám

Vizsgálati minta megnevezése

Gyulladási hőmérséklet (oC)

1.

Belga gereben len

180

2.

Danulon

340

3.

Egyiptomi pamutfonal

200

4.

Főzött ipari gyapjú

180

5.

Francia gereben len

210

6.

Gereben len kóc

210

7.

Gyapjúipari bőrhulladék

220

8.

Gyapjúipari hulladék

180

9.

Impregnált fésülési hulladék

200

10.

Ipari gyapjú

160

11.

Jutazsák

180

12.

Kártolási hulladék

240

13.

Nyersjuta

205

14.

Pamutfonal

160

15.

Perlon

340

16.

Szűcs gyapjú

180

17.

Tilolt kender

235

18.

Tilolt len

180

Söripari termékek gyulladási hőmérséklete

A MÜKI (1983-ban) az alábbi adatokat vizsgálta be.

Sorszám

Vizsgálati minta megnevezése

Gyulladási hőmérséklet (oC)

1.

Maláta

340

2.

Malátapor

370

3.

Porárpa

380

4.

Takarmányárpa

390

5.

Malátapo

360

6.

Porárpa

380

7.

Malátacsíra

385

 

Húsipari termékek és egyéb anyagok gyulladási hőmérséklete

MÉM Értesítőkben 1987. X. 16-ig közölt adatok

A Műanyagipari Kutató Intézet az MSZ 09.40042-77. számú szabvány szerint elvégezte a húsipari termékek és egyéb anyagok gyulladási hőmérsékletének vizsgálatát, melynek eredményét az alábbi táblázat tartalmazza:

Ssz

Vizsgálati minta megnevezése

Gyulladási hőmérséklet (oC)

1.

Téliszalámi

325

2.

Gyulai kolbász

330

3.

Sertés zsír

320

4.

Füstölt étkezési szalonna

325

5.

Főző kolbász

340

6.

Veronai felvágott

345

7.

Étkezési tepertő

330

8.

Ipari csont

350

9.

Húsliszt

350

10.

Lerakódott füstkátrány

485

 

Az anyag pdf formátumban ide kattintva tölthető le. Egyúttal frissítettük a régi vizsgálati anyagok adatgyűjteményét, mely az alábbi linkre kattintva (vagy honlapunk bal oldalán lévő "Szakmai linkek" szekcióban) olvasható.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1459 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: