Híreink

Vészhelyzeti reagálás az elektromos járművek akkumulátorának veszélyeire

2022. augusztus 03. 08:46

Az amerikai NFPA Tűzvédelmi Kutató Alapítványa részletes jelentést készített, amelyben az elektromos járművek akkumulátorának veszélyeivel kapcsolatos események vészhelyzeti reagálásának legjobb gyakorlatait dolgozta fel. A kutatási jelentés öt részben ismerteti a tesztelési eredményeket, mindegyik ingyenesen letölthető az NFPA honlapjáról. Bár a jelentés 2013-as, mégis számos megfontolandó, jelenleg is aktuális megállapítást tartalmaz.


Vizsgálat és teszt

A hagyományos járműtüzekre való reagálásról, és általában a jármű alrendszereivel kapcsolatos veszélyekről (pl. légzsákindítók, biztonságiöv-előfeszítők stb.) ma már megfelelő ismeretekkel rendelkezünk. Az elektromos meghajtású járműveket érintő tüzeknél a kulcskérdés: „Mi a különbség az elektromos meghajtású járműveknél, és milyen taktikai megoldásokra van szükség?”

A projekt átfogó célja az elektromos meghajtású járművek akkumulátoraival kapcsolatos események során a vészhelyzeti reagálásra vonatkozó legjobb gyakorlatok műszaki alapjainak kidolgozása volt.

Vizsgálták

  • a tűzoltási módszereket és tűzoltószereket; 
  • a szükséges egyéni védőeszközöket (PPE); és
  • a tisztítási/javítási feladatokat. 

Tesztelték

  • a járművekben használt Li-ion akkumulátorokat és
  • a legjobb gyakorlati megoldásokat.

 

A tesztek ide kattintva nézhetők meg.

Vissza

Ezt a hírt eddig 870 látogató olvasta.