Híreink

Budapesti rendezvények vízi biztosítása – mentés és tűzvédelem

2019. március 07. 22:23

A FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület 2019. február végén harmadik alkalommal vett részt a Budapest Boat Show kiállításon. Az egyesület az elmúlt évben több kiemelkedő budapesti rendezvény (Sziget Fesztivál, Red Bull Air Race, Duna-átúszás, SUP felvonulás) vízi biztosításában vett részt közreműködőként vagy önálló szervezetként. Az idei évben hasonló feladatok elé néznek a Duna budapesti szakaszán.


Budapest Boat Show kiállítás négy napján több mint száz szakmai érdeklődő ismerte meg az egyesület tevékenységét és jövőbeli céljait.

A kiállításon a látogatókat két kiemelt témában – tűzvédelem és iparbiztonság – szakmai tanácsokkal látták el. A hajók tűzvédelmében ugyanúgy, mint a szárazföldön fontos tényező a megelőzés, amelyhez megfelelő egyéni védőeszközökre és felszerelésekre van szüksége a hajótulajdonosoknak és üzemeltetőknek. A tapasztalatok alapján a hajótüzek a legtöbb esetben egy tűzoltó készülék segítségével még időben megfékezhetőek lennének, így nem válna szükségessé beavatkozás.

A tavaly bemutatott Rescue Craft 4500 mentőhajó továbbfejlesztett változata nagy sikert aratott az érdeklődők körében. A hajó különlegessége, hogy a magyar hajózási előírásoknak megfelel, így mentőhajóként is rendszeresíthető. Az eszköz 10 fő befogadó képességű és csapatpróbája a szezon elején kezdődik meg.

Júniusban, nyílt vizes bemutató keretében kerül megrendezésre az idei szakmai nap.

 

Verőcei Attila mentésvezető
Folyami Katasztrófavédelem

Vissza

Ezt a hírt eddig 1185 látogató olvasta.