Híreink

Együttműködés az ÉMI és az egyiptomi HBRC intézet között

2018. április 25. 12:56

A Construma kiállításon jelentős erővel felvonuló ÉMI Nonprofit Kft. a tájékoztató előadásokon, szakmai beszélgetéseken túl együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a rendezvényen az egyiptomi HBRC Housing and Building National Research Center állami intézettel. Ezzel a nagy építőipari potenciállal rendelkező ország intézetével nagy nemzetközi szakmai szervezetek mellett az ÉMI is partneri kapcsolatot épít ki.


Az együttműködési szándéknyilatkozatot Dr. Khalid M. Yousri, a HBRC alelnöke és Dauner Márton, az ÉMI vezérigazgatója ünnepélyes keretek között látta el aláírásával a szakkiállítás harmadik napján, április 11-én. A dokumentum alapján a két építésügyi háttérintézmény célja a tapasztalat- és tudáscsere a fenntartható épített környezet, az energiahatékonyság, a kulturális örökségvédelem, a szociális lakhatás, az innovatív és környezetbarát építőanyagok, illetve eljárás és műszaki szabályozás szakterületeken. Az ÉMI és a HBRC együttműködést kíván kialakítani szakértő- és kutatócsere programok, valamint közös kutatás-fejlesztési projektek terén. A felek az együttműködést a közeljövőben konkrét projektek során kívánják megvalósítani.

Az ÉMI a szándéknyilatkozat aláírásával az építésügy jelentős nemzetközi szereplői – mint amerikai, kanadai intézetek, vagy a berlini Műszaki Egyetem – közé került be, amelyekkel az egyiptomi állami intézmény az elmúlt időszakban megállapodást kötött.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1167 látogató olvasta.