Híreink

TvMI – Felülvizsgálat és karbantartás, Építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzői

2016. július 18. 08:38

Hosszas előkészítés után 2016. július 15-én megjelent a „Felülvizsgálat és karbantartás”, valamint az „Építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzői” címmel két új Tűzvédelmi Műszaki Irányelv. Ezzel az eddigi tizet követve tizenkettőre nőtt a műszaki megoldásokat tartalmazó Irányelvek száma, de a felülvizsgálatot és karbantartást felölelő tizenkét szakterületet ölel fel.


Az Építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzői a tűzvédelmi tervezéshez nyújt nagyon hasznos segítséget, amely döntően az ÉMI, az Építészkamara, a Mérnökkamara és az OKF szakembereinek a közreműködésével készült, s terveink szerint a tervezet megoldásairól a Védelemben részletesen beszámolunk.

A Felülvizsgálatról, karbantartásról szóló TvMI, amelyet döntően a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség tagjai állítottak össze kétszeresen is különbözik az eddigiektől!

A 11 TvMI a létesítés egy-egy részterületének megoldásait taglalja, míg itt a karbantartást, s annak 12 területét egyben tárgyalja a megjelent Irányelv. Abból indul ki, hogy bármilyen jó lehet a megvalósult létesítmény, de az abba telepített aktív és passzív rendszerek karbantartása nélkül a létesítmény biztonsága nem szavatolható.

Ugyanakkor több – a szakma által fontosnak ítélt – megoldás kimaradt a jelenlegi TVMI-ből, azonban elindult egy pozitív folyamat, amely ezzel nem zárult le. Ezek alapján a most elkészült TVMI a jó irányba történő első lépések egyike, amelyet terveink szerint ugyancsak több cikkben ismertetünk.

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2114 látogató olvasta.