Híreink

Vőlkl Kommandant Pro: új tűzoltó csizma a láthatáron

2022. augusztus 11. 08:17

Az infláció miatt egyre jobban elszabaduló költségek miatt a tűzoltóságoknak – különösen igaz ez az önkormányzati tűzoltóságokra és az önkéntes tűzoltó egyesületekre – komoly problémákkal kell szembenézniük. Igazi dilemmát jelentenek a beszerzéseknél az olyan alapdarabok, mint a tűzoltó védőcsizmák: inkább olcsó legyen, komfortos vagy megbízható? A hazánkban új, OKF engedélyes Vőlkl Kommandant Pro K tűzoltó védőcsizma esetén nem kell ezek közül csak egyet választani.


Komfort: mindent a lábnak

A komfort szempontjából a tűzoltók számára a mindennapi kezelés és a hosszú távú viselés a legfontosabb kérdés. Nos, a Kommandant Pro mindkét területen jeleskedik. A felhúzást segítő, szakadásálló, nagy húzófüleknek köszönhetően tűzoltó kesztyűben is könnyen felhúzható, tehát az egyszerű fel- és levétel biztosított. A csizma a lábfejnél és a felső sarokrészen található rugalmas pontoknak (hajlítási zónáknak) köszönhetően a beavatkozások során is kényelmesen viselhető. A talpbetét kivehető, anatómiailag kialakított, memóriahabos, izzadságelnyelő, 30 fokon mosható, ütéscsillapító, gyorsan száradó, szövésmentes anyagból. Légáteresztő, alátámasztja a lábboltozatot, alkalmazkodik a lábfej formájához ezáltal rendkívül kényelmes. Fontos kiemelni, hogy a csizma teljes belső részében Sympatex membrán helyezkedik el Moisture-Tec membránbéléssel, amely gyorsan elnyeli a lábfejből kipárolgó nedvességet. A légáteresztő párnázat által biztosított légkeringés révén a nedvesség felszívódik, amely ezt követően a járás során létrejött pumpáló mozdulatoknak, illetve a szár felső részén található szellőzőlyukaknak köszönhetően távozik.

A membránnak a csizma vízálló kialakításában is szerepe van, hiszen befelé nem engedi a vizet – erről egyébként a csizma külső, speciális cserzéssel készült, vízálló bőr rétege, illetve a vízlepergető varrása is gondoskodik.

 

Egészségügyi védelem

Ahogy azt számos cikkben olvashattuk, az ergonómia nem áll meg a kényelemnél – tűzoltási területen is „fő az egészség”. A PFI intézet szakvéleménye szerint (DIN EN ISO 20344 szerint) a csizma 24 óra elteltével sem ázik be, a Sympatex membrán véd a vírusok, baktériumok és testnedvek ellen.

 

Biztonság

A csizma anatómiailag kialakított sarokrésze védi a bokát a kifordulástól, a technológiának köszönhetően a csizma évekig történő használat során is megőrzi eredeti formáját. A talp 100%-ban átszúrásmentes az 1 mm vastag, rugalmas acél talplemeznek köszönhetően. A külső talprész (fröccsöntött gumi/PU) rugalmas, öntisztuló, antisztatikus, ellenáll olajnak, üzemanyagoknak, savnak, és kiválóan szigetel a szélsőséges hőhatások ellen.

 

Méretezés

A Kommandant Pro K tűzoltó védőcsizma 35-50-es mérettartományban készül, 12-es bőséggel, hogy mindenki számára kényelmes legyen. A csizmák ráadásul választhatók vastagabb talpbetéttel a normál, és vékonyabb talpbetéttel az emelt rüsztre. 

 

Forgalmazás

A Vőlkl Kommandant Pro magyarországi forgalmazója, a B-Safety Kft. a csizmát először a tavalyi, balatonföldvári tűzoltó szakmai napon mutatta be. A csizma azóta megkapta a BM OKF engedélyét, így versenyképes áron, gyors szállítással ideális választás lehet bármilyen tűzoltóság számára.

 

Védelem és Kényelem – Erő és Siker!

A B-Safety Kft. a Vőlkl Kommandant Pro kizárólagos magyarországi forgalmazója.
 
Bagoly Etelka ügyvezető
B-SAFETY Kft.
4025-Debrecen, Miklós u. 5-13. Fsz.5
Tel: 06 20 962 80 61
E-mail: eti@bsafety.hu
www.szolgalatiruha.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 929 látogató olvasta.