Híreink

Holmatro – Mit tud az új egyedülálló PENTHEON sorozat?

2020. augusztus 17. 06:32

Az Interschutz itt kopogtat! A Holmatro bevezette a PENTHEON vezeték nélküli mentőszerszám-termékcsaládot. Mitől nevezhető méltán csúcstechnológiásnak? Milyen szabadalmak fémjelzik? Mivel múlja felül az összes többi szerszámot, függetlenül attól, hogy azok akkumulátorral működnek, vagy tömlővel külső tápegységhez csatlakoznak? Melyek a főbb előnyei? Ezekre ad választ szerzőnk.


Főbb előnyeit négy pontban foglalhatjuk össze:

  • páratlan sebesség,
  • egyedülálló vezérlés,
  • egyszerű akkumulátorkezelés,
  • elektronikus diagnosztika.

Nézzük ezeket részletesen!

Páratlan sebesség

A PENTHEON sorozat eszközeinek működési sebessége sokkal nagyobb, mint más mentőberendezéseké. Ez a különleges képessége a szerszámban lévő új és szabadalmaztatott mechatronikai rendszernek köszönhető. A mechatronika folyamatosan optimalizálja a motor és a szivattyú beállításait annak érdekében, hogy maximális olajáramlást biztosítson a teljes nyomástartományban. Míg más mentőszerszámok sebessége jelentősen csökken, amikor nagyobb terhelések kezelése érdekében másik fokozatba váltanak, a Holmatro PENTHEON szerszámok az ideális, fokozat nélküli sebességgörbén maradnak.


PENTHEON Tools: PENTHEON szerszám fokozatmentes mehatronikai szabályozással / Hose tools: tömlős szerszámok 3 fokozatú tápegységgel / battery tools: akkumulátoros szerszámok 2 fokozatú tápegységgel
Tool load = Szerszámterhelés (nyomás) / tool speed = Szerszámsebesség

 

Egyedülálló vezérlés

A PENTHEON szerszámok sokkal gyorsabbak, mint a mentőszerszámok korábbi generációi. A szerszámok működési sebessége kettős üzemmódú vezérlő markolattal szabályozható. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a mentési művelet során bármikor válthasson a kétféle üzemmód között:

  • nagysebességű üzemmód a maximális szerszám sebesség elérése érdekében
  • alacsony sebességű üzemmód a szerszámok maximális irányíthatósága érdekében.

Mindkét üzemmódban a működési sebesség proporcionális, vagyis arányos a vezérlő markolat elmozdulásával.

 

Egyszerű akkumulátorkezelés

Itt is korszakos változások tanúi lehetünk. A Holmatro PENTHEON eszközökkel az akkumulátorkezelés ugyanolyan egyszerű, mint a csatlakoztatás! Az akkumulátor a szerszámon is tölthető. Vagyis az akkumulátorokat nem kell állandóan cserélgetni. A szerszám és a töltő egyszerű csatlakoztatása után a teljes töltési folyamat önszabályozó. A szerszám akkumulátora mindig elsőbbséget élvez a töltőn lévő akkumulátorral szemben. Először a szerszám akkumulátora töltődik fel 100%-ra, ezt követően kezdődik el a töltőn lévő akkumulátor töltése. Egyetlen konnektorból táplálva három töltő kapcsolható sorba. Ez lehetővé teszi, hogy összesen 6 akkumulátor - mindenféle beavatkozás nélkül - automatikusan feltölthető és folyamatosan kondicionálható legyen.

Elektronikus diagnosztika

A Holmatro a PENTHEON sorozathoz kifejlesztette a HDS (Holmatro Diagnostics Software) programot, amellyel egy számítógép és néhány kiegészítő segítségével teljes körű diagnosztikát lehet végezni.

Az akkumulátor diagnosztika kiterjed a tényleges kapacitására, a töltöttségére, és az akku hőmérsékletére.

A szerszám diagnosztika a szerszámon egy működtetési programot futtat végig, és ellenőrzi az összes mérhető funkciót. A programnak ez a része csak az akkreditált Holmatro szervizek részére elérhető.

 

No és a bónusz?!

Az eddigiek is a fantasztikus filmekből lehetnek ismerősek, de a PENTHEON mentőeszközök sok más egyedi tulajdonsága és előnye is közül kettőt kiemelnék:

  • a hőmérséklet-szabályozási technológia (ez lehetővé teszi a rendkívül forró körülmények közötti használatát)
  • a víz alatti használhatóság. Azt hiszem, ehhez nem lehet és nem is kell mit hozzátenni! Ezek után lássuk milyen konkrét modellek érhetők el?

 

PCU50 ferde pengéjű vágószerszám

Főbb előnyei:

  • 30°-kal elforgatott pengék
  • NCT (új gépjármű technológia) pengeforma, és él kiképzés
  • optimalizált vágóélek
  • I-Bolt (központi csapszeg)

A szerszám részletesebb adatai itt érhetők el.

 

PSP40 feszítőszerszám

Főbb előnye: kiváló tapadást biztosító feszítőcsúcsok

A feszítőszerszám csúcsainak mindkét oldalán hegyes fogak vannak, amelyek ’beleharapnak’ az anyagba. A fogak középső sora magasabb, mely azonnali megmarkolást eredményez. A külső fogak felváltva ellentétes irányba mutatnak, ami kiváló tapadást tesz lehetővé a teljes feszítési / szorítási tartományban. Az összekapcsolódó profil pedig csökkenti a beillesztési méreteket.

A szerszám részletesebb adatai itt érhetők el.

 

PTR50 teleszkópos feszítőhenger

Főbb előnyei:

  • intelligens hosszabbíthatóság
    A PENTHEON sorozat újabb felhasználóbarát tulajdonsága a teleszkópos feszítőhenger intelligens hosszabbíthatósága. Amint az opcionális hosszabbító csövet csatlakoztatjuk, a mentőhenger automatikusan visszaszabályozza a feszítőerejét az elérhető maximális (1804 mm-es) távolságnak megfelelően. Ennek a megoldásnak köszönhetően egyetlen kompakt Holmatro mentőhenger használható minden alkalmazáshoz, beleértve a nagy távolságú keresztirányú feszítéseket is.

  • beépített lézermutató
  • dupla hordozófogantyú
  • kereszttámasz-készlet

A szerszám részletesebb adatai itt érhetők el.

 

PCT50 kombinált szerszám

 

Főbb előnyei:

  • egyedi markoló fogak
  • levehető csúcsok
    A levehető csúcsoknak köszönhetően az anyag teljesen átvágható, és nem gyűrődik be a csúcsok közé, ezáltal javul a vágóteljesítmény. A csúcsok – külön eszköz nélkül – kézzel könnyen eltávolíthatók, illetve visszahelyezhetők
  • I-Bolt (központi csapszeg)

A szerszám részletesebb adatai itt érhetők el.

 

A PENTHEON vezeték nélküli mentőszerszám-termékcsalád.2020. szeptember 19-én, Balatonföldváron, a Magyar Tűzoltó Szövetség szakmai kiállításán mutatkozik be a szakértő közönség előtt.

 

Laczkó Péter divízióvezető
SziFire Kft.
1149 Budapest,
Mogyoródi út 32.
T: +36-30-248-64-89
www.szifire.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1306 látogató olvasta.