Híreink

IV. Ventor-Minimax konferencia előadásai

2017. június 19. 06:57

Kár, hogy nem tartott tovább! Ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekkel zárult a IV. Ventor-Minimax konferencia 2017. május 30.-án Tatabányán, ahol a visszajelzések szerint nagyon sikeres, magas színvonalú szakmai munkával telt a nap. Rövid beszámolót követően az elhangzott előadásokat tesszük közzé.


A rekordlétszámú – 125 fő – jelentkező között szerencsére a Hatóság képviselői is szép számmal – 30 fő – képviseltették magukat.

Elsőként Lengyelfi László tagozati elnök köszöntötte a résztvevőket, majd a Tűzvédelmi Tagozat Oltóberendezés szakosztálya taggyűlését követően a készülő ÉMTSZR rendszerrel kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról tartott ismertetést.

Ezt követően Csuba Bendegúz előadásában felsorolta azokat a sokszor nehezen tisztázható kérdéseket, amelyekkel az építészeti tűzvédelmi tervezők szembesülhetnek a passzív és aktív tűzvédelmi megoldásokkal kapcsolatosan.

Ebéd után Zellei János szólt hozzá Csuba Bendegúz előadásához, majd Nagy Katalin tartott érdekes és igazi vitát generáló előadást a hő- és füstelvezető rendszerek, valamint a beépített oltóberendezések együttműködéséről.

A szervezők tudatos munkájának köszönhetően az élénk vitát követően Máthé Gábor tartott izgalmas előadást ugyanerről a témáról, de az FM Global szerinti megvilágításban.

Az előadásokat követő tartalmas vita bizonyítja, hogy nagy igény van a korszerű megoldások hazai ismertetésre.

A konferencia zárásaként Czirok Antal tartotta előadását a nagy belmagasságú terek könnyűhabos elárasztásának témájáról. Az egész nap kitartó résztvevők szinte haza sem akarták engedni az előadót, annyi kérdésük volt hozzá.

 

Előadások

Nagy Katalin A hő- és füstelvezetők és a beépített oltóberendezések együttműködése

Máthé Gábor Hő- és füstelvezetés és beépített oltórendszerek FM Global irányelvek szerinti tervezése

Czirok Antal Nagy belmagasságú terek könnyűhabos védelme

Vissza

Ezt a hírt eddig 1389 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: