Híreink

Szigetelő anyag adomány a kórháznak

2016. december 16. 09:01

A ROCKWOOL Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalás programjában 3,6 millió forint értékben adott át tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert a Bethesda Kórház Alapítványnak. A szigetelőanyagot az ország egész területéről figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket fogadó ADHD Ambulancia épületének felújításához használják fel.


A Bethesda Kórház Alapítvány és a ROCKWOOL Hungary Kft. 2016 nyarán hosszútávú együttműködési megállapodást kötött, melynek részeként a ROCKWOOL Hungary Kft. tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert adományoz a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket ellátó ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás zavar kifejezés angol rövidítése) Ambulancia épületének felújításához. A karácsony előtti átadásnál Bencze János, a Bethesda Kórház Alapítvány diakóniai igazgatója vette át a hőszigetelő rendszert Dr. Bányai Kornéltól, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

A ROCKWOOL választása a Bethesda Kórház Alapítványra esett az intézményben működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ és a Bethesda Gyermekkórház már évek óta működő Égésprevenciós Programja miatt.

Az igényfelmérések és egyeztetések után a 3,6 millió forint összértékű adomány részeként a homlokzathoz szükséges szigeteléshez 273,6 m2 ROCKWOOL Frontrock Max E kétrétegű homlokzati hőszigetelő lemezt és 14,4 m2 ROCKWOOL Frontrock lemezt ajánlottak fel.

A tetőtér hőszigeteléséhez 177,6 m2 Deltarock és 180 m2 Multirock kőzetgyapot lemezeket választottak. A Deltarock éklemezek különösen alkalmasak a magastető szarufák közötti hőszigeteléséhez, a Multirock lemezek pedig jól alkalmazhatók gipszkarton válaszfal rendszerekben, homlokzati falak belső felén.

A vállalat a szigeteléshez szükséges további rendszerelemeket – pl. üvegszövet háló, ragasztóhabarcs, alapozó, vakolat és dübelek – is biztosította a Bethesda részére. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1714 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: