Híreink

Védelem Online olvasottság 2022-ben

2023. január 11. 07:00

A 16. éve töretlenül működő Védelem Online – szerénytelenség nélkül állíthatjuk – a hazai megelőző és mentő tűzvédelem már-már monolitikus szakmai forrása. Az olvasottság, az érdeklődés a hírleveleink indításakor megugrott magasabb szinten mozog, valamelyest emelkedett is a 2021-eshez képest.


A Védelem Online-on tavaly 88 651 felhasználó (user) összesen 101 340 alkalommal (session) 142 568 oldalletöltést (pageview) generált. Ez emelkedést jelent még az előző évekhez képest is; emlékezetes, hogy egy nagyobb ugrást könyvelhettünk el 2019-ben, a Tűzvédelem hírleveleink indításakor, azóta pedig ezt a szintet tartjuk (erős növekedéssel 2020-ban, stagnálással 2021-ben, és ismét erősebb ugrással tavaly).

Két látogatócsúcsot könyvelhetünk el: az egyik április 23-án (az ápr. 21-én élesített, új OTSZ-szel kapcsolatos cikkünkhöz kötődően), a másik október 7-én (itt pedig az „Új eszközöket kapott a FER Tűzoltóság” című cikk érdekelt nagyon sok embert).

 

TOP cikkek oldalletöltések szerint

Érdekelt minket, melyek voltak a legkeresettebb cikkeink 2022-ben. Kizárólag a cikkekre fókuszáltunk (tehát figyelmen kívül hagytuk a főoldalra, folyóirat-aloldalra stb. érkező találatokat), és a TOP5-öt az olvasottság sorrendjében közöljük.

(Fejezetünkben szándékosan nem közlünk linket a kérdéses cikkekre, nehogy ezzel is befolyásoljuk a jövő évi statisztikákat.)

  1. Éghető gázok, gőzök – Robbanásveszély fogalomtár – A Védelem című folyóiratban sorozatban közöltük Bónusz János szakértő írásait a robbanásveszélyes és veszélyes munkaterületek, az éghető gázok, gőzök viselkedése, a robbanásveszélyes térségek zónabesorolása, a robbanásveszélyes környezet kockázatelemzése, a kockázati mátrix és a zóna témájában. Az ezzel kapcsolatos fogalmakat gyűjtötte csokorba szerzőnk ebben az online cikkben. 2019-ben megjelent írás.
  2. CO2 tűzoltó készülékek: Milyen helyiségekben, hogyan alkalmazhatók? - A szén-dioxiddal oltó készülékek oltóanyaga a cseppfolyósított szén-dioxid gáz. Ez a levegőnél nehezebb, nincs korrodáló hatása, vízben jól oldódik, jó elektromos szigetelő és nem okoz maradandó szennyeződést. E tulajdonságai alapján elektromos berendezések és éghető folyadékok tüzeinek oltására kiválóan alkalmasak. Mire kell ügyelni még tervezésükkor és használatuk során? – 2020-ban megjelent írás.
  3. Mivel oltsuk a lítiumion-akkumulátorokat? - A lítiumion-akkumulátorok speciális veszélyeket hordoznak magukban. Mi a várható égési idejük? Mire készüljünk fel velük kapcsolatban? Hogyan, milyen oltási módokkal, oltóanyagokkal készüljünk fel az oltásukra? Heizler György ny. tű. ezds. 2020-as írása.
  4. Új OTSZ – TvMI-kkel, könyvjelzőkkel szerkesztett változat - Decsi György gondozásában letölthetővé vált az új OTSZ egyedileg szerkesztett változata. A pdf formátumban elérhető anyag különlegessége, hogy beágyazva tartalmazza a kapcsolódó TvMI-ket, és könyvjelzőkkel lett ellátva a gyorsabb navigáció érdekében. 2022-es cikk.
  5. Jelentős változások január 11-től a tűzvédelmi hatósági eljárásokban - Több, eddig kötelező szakhatósági eljárásban nem kell a szakhatóságot bevonni. Például területhez és a létszámhoz kötött eljárási ügyekben kétszer akkora méreteknél kell csak közreműködni. A tűzvédelmi követelményeket minden esetben be kell tartani, de csak bizonyos esetekben követelmény, hogy tűzvédelmi tervdokumentációt csak tűzvédelmi tervező készítheti. Változtak az első fokon eljáró hatóságok is. Veres György 2022-es cikke.

 

Látogatóink sajátosságai

A tipikus Védelem Online-olvasó Magyarország határain belülről érkezett (91,53%), böngészőként Chrome-ot használ (53,13%), ritkábban Firefox-ot (13,93%) vagy Edge-et (10,02%), és asztali operációs rendszerből böngészi oldalunkat (62,73%).

Még mindig elmondhatjuk, hogy beérkező látogatóink többsége olyan olvasó, aki pontosan tudja, mit szeretne megnézni, tehát közvetlenül érkezik a honlapra (54,4%). A keresés a forgalom csaknem harmadát teszi ki, harmadikként pedig a közösségi médiás linkek (ami hazánkban még mindig szinte kizárólag a Facebook-ot jelenti).

Vissza

Ezt a hírt eddig 542 látogató olvasta.