Híreink

Construma kiállítás – tűzvédelmi szemmel

2022. április 28. 07:30

A 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállításra a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba öt nap alatt – április 6—10. között – csaknem 40 ezren látogattak ki. Több, mint 450 hazai és külföldi kiállító mutatkozott be, a megújult Hungexpo öt pavilonjában.


Rendezési és szolár újdonságok

Az idei CONSTRUMA egyik legfőbb újdonsága az volt, hogy az 55 milliárdos beruházással megújult Hungexpón szakterületek szerinti, új elrendezésben jelentek meg a kiállítás témakörei: a klasszikus építőipar, a megújuló energiák és az épületgépészet; emellett külön térben mutatkoztak be a konyha, a fürdőszoba és a bútor, melegburkolat és a design képviselői.

A G pavilonban kapott helyet az idén a megújuló energia, épületgépészet témaköre, amely látogatói oldalról is az egyik legnépszerűbb tematika volt. A kiállítással egy időben tartották ezúttal a XIII. Szolár konferenciát is. A folyamatos képzést biztosította az a bemutató, mely a napelemek tetőre szerelését mutatta be minden nap. Mindezek – bár ezen nem volt hangsúly – a tűzvédelmi beavatkozás és a tervezés oldaláról is számos tapasztalattal szolgálhattak.

 

CONSTRUMA-Díjak

2022-ben is díjazták a kiállított termékek közül a legkiválóbbakat. A díjazott hét cég és terméke közül, háromra hívjuk fel a figyelmet.

EU-Solar Zrt.  - Growatt SPA 4000-10000TL3 BH

A napelemes rendszerek közül egyre inkább elterjedő innovációs megoldás a hibrid technológia, amely lehetővé teszi többlettermelés esetén az energia eltárolását későbbi felhasználásra. Ezek jobb megismerésére beavatkozói oldalról érdemes felkészülni.

Masterplast Hungária Kft. - ISOMASTER EPS 150 G

Az ISOMASTER EPS 150G javított hővezetési tényezőjű, grafitadalékkal ellátott, nagy terhelhetőségű hőszigetelő lemez. A grafitos adalékanyagnak köszönhetően 25%-kal jobb hőszigetelő a hagyományos EPS-el szemben. A hővezetési tényezője 0,030 W/m.K. A tűzvédelmi osztálya az EPS-nek megfelelően - E (EN 13501-1).

Szépítők Bemutatóterem Kft. (COVERART Design) - Decork Façade (parafa tartalmú hőszigetelő dekorvakolat)

A Decork Facade védi a homlokzatokat az esővíz felszívódásával szemben, köszönhetően kiváló tapadási képességének bármilyen típusú hordozón - fa, fém, szintetikus anyagok, cementtámaszok -, ami rendkívül funkcionális és sokoldalúvá teszi a felületi befejezést. A parafa alapanyag a termék hő-, hang-, rezgés- és antibakteriális szigetelési tulajdonságait is kedvezően befolyásolja.

 

Könnyűszerkezetes megoldások

Itt is látható, hogy a hőszigetelés nagyon hangsúlyos szerephez jutott. A hőszigetelési megoldások széles skálája mellett kiemelkedett a könnyűszerkezetes (fa –és acélvázas) építési mód, valamint a tetőfedések új generációja. A réteges falszerkezetek többnyire éghető anyagai a nagy táblafedés alatt komoly kihívást jelentenek a tűzoltóknak, amelyekre beavatkozási szinten fel kell készülni és megelőzési oldalról is érdemes elgondolkodni legalább a beavatkozást segítő megoldások kidolgozásán.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 953 látogató olvasta.