Híreink

A Dr. Balogh Imre emlékpályázat díjazott alkotásai 2022-ben

2022. augusztus 30. 12:09

Dr. Balogh Imre özvegye felajánlása alapján kiírt idei 22. emlékpályázatra 11 pályamű érkezett. A bírálóbizottság név nélkül értékelte a dolgozatokat. A neveket tartalmazó lezárt borítékok felbontása után kiderült, hogy az idén ki kapta az elsőnek felajánlott aranygyűrűt. Aktuálisnak és szakmailag kiemelkedőnek értékelték a dolgozatokat – a magas színvonalat mutatja, hogy egy pályaművet különdíjra javasoltak.


A bizottság értékelése szerint a beérkezett pályaművek a tavalyi éviek magas színvonalát követik, és többségében új kérdéseket feldolgozó, valós problémákat, témákat összefoglaló pályaművek érkeztek. Az idei évben több, a lakosságtájékoztatás és az ifjúságnevelés témáját feldolgozó pályamű érkezett. A bírálóbizottság idén a „Hogy mások élhessenek” jeligés pályaművet javasolta a Dr. Balogh Imre emlékgyűrűvel való elismerésre.

Fülep Zoltán tű. ezredes, a bizottság elnöke a nyertes pályázó jeligés, zárt borítékát felbontotta és nevét a bizottság tagjai előtt ismertette.

 

A Dr. Balogh Imre díj és így az emlékgyűrű tulajdonosa:

Dombrády Gábor tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője A mentési csoportok tevékenységét segítő módszerek, fejlesztő-támogató megoldások című pályaművel. 

 

Különdíjban részesült

Oláh Krisztián Sándor okl. építészmérnök, építésügyi tűzvédelmi tervező A síkból kimozdított épülethomlokzatok homlokzati tűzterjedési vizsgálata mérnöki módszerekkel című pályamű szerzője.

A győztes pályaművet terveink szerint később bemutatjuk. Oláh Krisztián Sándor pályaműve a Védelem Tudomány 2022/3. számában olvasható – a tanulmány ide kattintva tölthető le pdf-ként.

 

A díjazottaknak gratulálunk!

Különösen nagy elismerés illeti Dombrády Gábort, aki így negyedik alkalommal lett érdemelte ki az első díjat.

Vissza

Ezt a hírt eddig 741 látogató olvasta.