Híreink

Tűzbiztonság a terményszárítókban – KITE + Videokonroll megállapodás

2017. július 11. 14:27

A KITE Zrt. 2017 júniusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát – állapodott meg a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt.


A szemestermény szárítók tűzbiztonságát és hatékonyságát javító innováció a KITE Zrt. precíziós gazdálkodás programjának részeként kerül értékesítésre. Az ilyen rendszerrel felügyelt és működtetett terményszárítók biztonsága az eddigi tapasztalatok szerint jelentősen javul.

A megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója és Speiser Ferenc, a gyártó cég ügyvezetője.

A KITE Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a KITE Zrt fontosnak tartja a precíziós gazdálkodást komplexen vizsgálni, a növénytermesztés folyamata ugyanis nem zárul le a betakarítással. A VIDEOKONTROLL-ra alapozott precíziós terményszárítás pedig biztosítja a szárítás teljes felügyeletét. Ezzel optimalizálható a szemestermény-szárítók működése és a szárítótüzek megelőzése is lehetővé válik. Már a hőfejlődés kezdeti folyamatában jelzi a problémát és lehetővé teszi a beavatkozást még a tűz keletezése előtt.

Eredmény: egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány, csökkenő energiaköltség és környezeti terhelés.

A rendszer a keresztáramú szárítókba utólag építhető be. A kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is kontrollálhatók, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, akár a telefonján is követheti a szárító működését.

Mindez a szárítás tűzvédelmének biztosításában – a keresztáramú szárítókba utólag beépítve – még több berendezésben jelenthet új minőséget.

Az innovációt már számos díjjal ismerték el.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1590 látogató olvasta.