Híreink

Nehezen „kifaragható” hőszigetelési helyzetek – Hogyan oldjuk meg tetőtérben?

2022. május 24. 07:30

Épületeinken a termikus burok sajnos nem mindig egymásra merőleges, párhuzamos felületekkel rendelkező síkokból épül fel. Az eltérő tulajdonságú hőszigetelési keresztmetszetek kifaragása táblás vagy tekercses anyagból jó térlátást, időt és türelmet igényel, és természetesen sok hulladékot termel. Tetőtérbeépítés esetén fújt üveggyapot szigeteléssel létezik egy tűzbiztos megoldás.


A1 – kitölti az üregeket

Fújható üveggyapot alkalmazásával ezeket az építési szituációkat hatékonyan, gyorsan és hulladékmentesen meg tudjuk oldani. A tűzvédelmi osztályt illetően pontosítanunk kell, mert a fújható üveggyapot változatlanul A1-es, de az új terminológia szerinti megnevezése: A1 tűzzel szembeni viselkedési osztály.

A technológia kötőanyagmentes, zsákokba tömörített szigetelőanyagot használ, amelyet gép segítségével, fellazítva, levegő áramoltatásával juttatnak be az arra kialakított helyre. A szigetelés kitölti az üregeket kitöltve felveszi azok geometriai méreteit. A például szolgáló tetőtérbeépítéses épület szerelt, átszellőztetett homlokzattal készült, és két, nehezen elvégezhető hőszigetelési megoldást igényelt.

 

A függőleges fal és a tető síkjának találkozása volt az egyik ilyen bonyolult keresztmetszet.


A feladat a talpszelemen, a fal, a függőleges szigetelés felső síkja és a külső oldali páraáteresztő fólia által határolt tér kitöltése volt, amelybe 90 centiméterenként a szarufa keresztmetszete is belemetszett.

A tetőszerkezet vápái adták a másik megoldandó feladatot

A feladat a szarufák közti szakasz kitöltése volt, addig a magasságig, ahonnan a szigetelési munkát a már korábban beszerzett táblás termékkel lehetett folytatni.

A bonyolult keresztmetszetek kialakítása táblás/tekercses anyagból több napos munkát jelentett volna. Fújt technológia segítségével a kivitelezés mindössze három órát vett igénybe. A megtakarított élőmunkán túl további pozitívum volt a keletkező vágási hulladék teljes hiánya is. Közben maradéktalanul megfeleltünk a tűzvédelmi követelményeknek is.

 

További információk a termékekkel kapcsolatban:

www.supafil.hu, www.knaufinsulation.hu

 

Honlap: www.supafil.hu
Email: info.hu@knaufinsulation.com

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 933 látogató olvasta.