Híreink

A Szentháromság-szoborra dőlt egy emelőkosaras jármű Veszprémben

2021. július 13. 08:09

Munkálatok közben Vár utcában álló Szentháromság-szoborra dőlt egy emelőkosaras jármű Veszprémben. Nepomuki Szent János segített a bajba jutottakon, miközben maga is megsérül, ugyanis amikor a kocsi megbillent, az emelőkosár karja fennakadt a figuráján, így a teljes dőlést megakadályozta. Mi történhetett?


A tudósítások szerint az autó veszprémi a Vár utca műemlék épületeinek falazatát vizsgálta. A szobor vizsgálatára készülve a jármű szorosan beállt a szobor körüli virágágyás mellé és a kosarat, benne a két emberrel a szoboregyüttes középpontja felé tolta és emelte. A kosárban ketten tartózkodtak.  Közülük az egyik férfi kizuhant, a másik meg tudott kapaszkodni a szoborban, majd kiugrott. Harmadik társuk lent kezelte a gépet, ő leugrott a platóról, miközben az autó eldőlt.

Nepomuki Szent János glóriája lecsúszott, a jobb karja letört, a bal kezében tartott kereszt megsérült.

A veszprémi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre. Az egységek részt vettek az autó kosarának leemelésében a szoborról és a jármű kerekeire állításában.

A darus, emelőkosaras járművek kezelőinek alapismeret, hogy csak megfelelő teherbírású, stabil és a jármű által megengedett dőlésű területen dolgozzon és csak a terhelésnek megfelelő stabilitást biztosító gémkinyúlást alkalmazzon.

Fotók: Csondor Henrietta tű. hdgy.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1094 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: