Híreink

Tűzvédelmi szakértői továbbképzés

2021. május 03. 15:34

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló 47/2011. (XII. 15.) BM rendelet alapján tűzvédelmi videokonferenciás szakértői továbbképzéseket szervez. A jelentkezési határidő május 10. A felhívást és a jelentkezési lapot tesszük közzé.


  • Továbbképzés formája: videokonferencia
  • Továbbképzés időpontja: 2021. május 17.
  • időtartam:5*45 perc
  • előadások elérhetősége: május 21-től június 18-ig
  • jelentkezési határidő: 2021. május 10.

 

A továbbképzés formája

Az első félévre tervezett szakmai továbbképzés videokonferencia keretén belül lesz megrendezve. A meghirdetett napon május 17-én 100 fő számára lesz lehetőség az előadásokat élőben meghallgatni. Ezt követően egy a konferenciára kialakított felületre lesznek az előadásanyagok feltöltve, ahonnan letöltés nélkül lesz a hozzáférés biztosítva. Mindkét esetben a kérdéseket chaten keresztül, vagy az okf.tvfo@katved.gov.hu email címre megküldve lehet feltenni.

 

A továbbképzés témája

A továbbképzés keretén belül a tűzvédelmi műszaki irányelvek változásairól, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat alkalmazásának gyakorlati kérdéseiről, a tűzvédelmi hatósági és szakhatósági eljárások tapasztalatairól, valamint két tűzesetről kapnak tájékoztatást a részvevők.

A továbbképzésen való részvételt elfogadni és a képzésről tanúsítványt (5 óráról) kiállítani annak tudunk, aki

  • május 17-én a videokonferencián részt vett vagy
  • május 21-től június 18-ig terjedő időszakban a feltöltött előadások megtekintette.

A videokonferencián maximum 100 fő vehet részt, melyen élőszóban történő kérdésre nem lesz lehetőség. Az online felület elérését az előadások rögzítését követően a jelentkezési lapon megjelölt email címre fogjuk eljuttatni. A továbbképzésre a jelentkezés a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével (e-mail: okf.tvfo@katved.gov.hu) történik.

 

A tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt.

A jelenleg érvényes szakértői bizonyítványok érvényességi ideje 5 év. Ez alatt az 5 év alatt (továbbképzési időszak) a szakértőknek összesen 20 órás képzésen kell részt venniük. Az igazolást a képzésen résztvevő szakértők részére a BM OKF állítja ki. A továbbképzésen megjelentek nevét, óraszámait, a BM OKF nyilvántartja.

 

Jelentkezési lap letöltése

Vissza

Ezt a hírt eddig 1117 látogató olvasta.