Híreink

Az Avenar all-in-one 4000 hang- és fényjelző új mércét állít fel a tűzvédelemben

2021. április 27. 07:30

Nem elég a tüzet gyorsan érzékelni és a jelzést továbbítani, a veszélyt az épületben tartózkodóknak gyorsan észlelni kell, mert csak így kezdhető meg az épület tervszerű kiürítése. Ezt ötletes megoldások tárházával szolgálják az új eszközök, amelyek minimális energiafelhasználással működnek.


Vizuális és hallható riasztás minimális energiafelhasználás mellett

  • Teljes körű megoldás, amely opcionálisan kombinálható az összes Avenar érzékelővel
  • Hurkonként akár 125 eszköz csatlakoztatható az innovatív teljesítménykoncepciónak köszönhetően
  • Egyszerű telepítés az előszerelt és plug-in kapcsoknak köszönhetően

A Bosch új jelzőegysége a vizuális és audió riasztásokat ötvözi egy egységen belül. Az Avenar család bármely érzékelője kombinálható a hang- és fényjelző egységgel, így költség- és helytakarékos teljes megoldást kínálva, amely jelentősen csökkenti a telepítési és karbantartási igényeket. A jelzőegységek EN54-3 és EN54-23 kategóriájúak, C - mennyezetre és W - falra szerelhetők. Az IP 42 védelemnek köszönhetően szinte minden beltéri alkalmazásra alkalmasak.

 

Legfeljebb 125 eszköz egy hurkon

Az Avenar all-in-one 4000 alacsony energiafogyasztással rendelkezik (865 μA), így akár 125 eszközt lehet telepíteni egyetlen hurokra. Az eszközöknek nincs szükségük bonyolult és drága E-30 kábelezésre a funkcionális integritás és a hurokhiba esetére is szünetmentesített riasztás biztosítása érdekében. Ez a beépített akkumulátornak köszönhető, amelynek élettartama akár 10 év is lehet.

– Egy hurkon akár 125 eszköz, ez egy új kategóriát határoz meg a tűzvédelem terén – magyarázta Sebastian Wehr, a Bosch Building Technologies termékmenedzsere. – A tervezők, a telepítők és az üzemeltetők számára ez teljesen új lehetőségeket és jelentős megtakarítási potenciált nyit meg.

 

Összpontosítson a használhatóságra

Az Avenar all-in-one 4000 fejlesztése során a Bosch különös hangsúlyt helyezett a telepítés és kezelés egyszerűségére, valamint a telepítési lehetőségek rugalmasságára. Például a hang- és fényjelző egységek előre összeszerelhetők és plug-in csatlakozókkal szereltek, ami jelentősen leegyszerűsíti és felgyorsítja a telepítést a csavaros kapcsokhoz képest. Különböző alkalmazási területeken a felhasználók három intenzitás közül választhatnak mind a vizuális, mind a hallható riasztásokhoz. Az Avenar család bármely érzékelője kombinálható a jeladóval. Ez lehetővé teszi, hogy a szenzorokat szükség esetén a karbantartás részeként külön cseréljék a jelzőegység cseréje nélkül, ezzel megtakarítva az üzemeltetési és karbantartási költségeket.

 

Széles körű alkalmazás

A vizuális és a hallható riasztások kombinációjának köszönhetően az Avenar all-in-one 4000 különösen alkalmas irodai épületekben, valamint nagy forgalmú épületekben történő használatra. Ilyen körülmények mellett a vizuális és hangjelzéssel ellátott kettős riasztás lehetővé teszi minden személy figyelmeztetését - ideértve az időseket vagy a fogyatékossággal élő személyeket is. Az IP 42 magas védelmi osztály miatt a kihívást jelentő gyártási környezetek is biztonsággal védhetők.

Az Avenar all-in-one 4000 négy változatban kapható – vörös vagy fehér tokozatban és vörös vagy fehér LED villogó fénnyel. Az akkumulátor és az érzékelők élettartama egymáshoz igazodik, így általában nincs szükség további karbantartásra, ha az érzékelőt rendszeresen cserélik az alkalmazandó szabványoknak megfelelően. Az új eszközök beépülnek a Bosch "Safety Systems Designer" eszközébe, amely a tűzjelző rendszerek egyszerű tervezésének eszköze.

 

Robert Bosch Kft., Biztonsági és Védelmi Rendszerek Üzletág
1475 Budapest, Postafiók 331.
https://www.boschsecurity.com/xe/en/
aniko.farkas@hu.bosch.com

 


 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1137 látogató olvasta.