Híreink

Tűz- és evakuálási modellezési műszaki konferencia – magyar részvétellel

2020. szeptember 04. 10:04

A Tűz- és evakuálási modellezés technikai konferencia (FEMTC) egy kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, amelynek a Thunderhead Engineering ad otthont, amely a világ vezető szakembereinek tűzszimulációval kapcsolatos előadásait tartalmazza. Immár második alkalommal tart itt előadást dr. Veresné Rauscher Judit, aki egyedüliként képviseli Magyarországot. A konferenciát 2020. szeptember 9–11. között rendezik meg.


FEMTC 2020 – online

A mérnöki módszereket folyamatosan értékelni és a tapasztalatokkal bővíteni kell, hisz ez még egy fiatal szakterület. Ennek a szakterületnek a legfontosabb konferenciája a kétévente és immár 5. alkalommal megrendezendő rendezvény, amelyet eredetileg Csehországba terveztek, de a COVID járvány miatt a konferenciát virtuálisan tartják meg. A konferencia világjellegét jelzi, hogy Dubajtól Szingapúrig, Sydneytől Chicago-ig megadták a zónaidőt a regisztrálóknak. A hazai mérnököket is erre bíztatjuk, hisz vissza nem térő képzési lehetőséget adott a vírus számukra.

A világ nagy egyetemi és gyakorlati szakemberei, fejlesztői „találkoznak” itt most a virtuális térben, s a szervezők valóban gondoltak a találkozó jellegre, mert a 15 perces perezentációk után 5 perc konzultáció következik majd a szünetekben is biztosítják a „beszélgetések” technikai feltételeit.

Hogy mindenki eligazodjon a hangszórókat ★ szimbólum jelöli, szóval mehet a nemzetközi kavalkád, persze angol nyelven.

A három nap során 38 előadás hangzik el egy hatórás intervallumban, Rauscher Judit előadására szeptember 10-én, hetedikként kerül sor.

Jelentkezési lehetőség és egyéb információ a FEMTC oldalán.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1311 látogató olvasta.