Híreink

fiREG – Tűzvédelmi alaprajzot készíthetünk?!

2020. június 26. 08:00

A fiREG legújabb fejlesztésének köszönhetően egy adott telephelyhez rajzot is hozzá lehet rendelni. Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy – a mai technikai lehetőségek ezt lehetővé teszik. De ha hozzátesszük, hogy ezen a rajzon az adott telephelyhez, a rajta lévő épületekhez tarozó tűzvédelmi eszközöket is el tudjuk helyezni, rögtön más fényt kap a hír.


Ha feltöltjük az alaprajzot és digitálisan elhelyezzük rajta a telepen lévő tűzvédelmi eszközöket és hozzárendeljük az adataikat, nincs többé keresgélés a karbantartásnál, a tűzvédelmi szakember pontosan átlátja a felügyelete alatt álló telepeket. Az így kapott vizuális információ új minőséget jelent a tűzvédelmi karbantartást szervező munkában. Persze a karbantartók helyszíni munkáját is nagyban tudja segíteni. Lehet ez tűzoltó készülék, tűzgátló ajtó, füstelvezető kupola, tűzgátló tömítés és még sorolhatnánk.

Már ez is elég lenne, hogy örömmel üdvözöljük ezt a munkaszervezési lehetőséget, de akár egy

  • Tűzriadó terv elkészítésének alapja lehet és a
  • Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv (TMMK) készítése során is jól alkalmazható, különösen a rajzi elemeknél, pl. villámvédelem, speciális épületgépészet, felvonók, beépített tűzjelző, oltó berendezések, hő- és füstelvezető rendszer, vészhangosító rendszer, tűzgátló ajtók, stb., valamint segítheti
  • Tűzoltási és Műszaki Mentési Tervhez (TMMT) a tűzvédelmi, gazdasági és műemléki szempontból kiemelt fontosságú létesítményeknél szükséges adatszolgáltatást.

Az eddigiekben az eszközökhöz és a karbantartásokhoz hozzárendelhető fotók után már a telephelyhez is lehet fotót hozzárendelni, most pedig a minőségi ugrás az, hogy a telephelyhez tudunk alaprajzot hozzárendelni.

 

fiREG.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1527 látogató olvasta.