Híreink

A megelőző és a beavatkozó tűzvédelem összefonódása

2019. szeptember 13. 10:29

A minapi hír, miszerint az eddigi G & S Brandschutztechnik a jövőben Rosenbauer Brandschutz Deutschland néven működik tovább, azt mutatja, hogy a beavatkozó tűzvédelemben kidolgozott oltástechnológiák egyre nagyobb mértékben jelennek meg a beépített oltóberendezések kialakításában. Azaz a fejlesztések kölcsönösen hatnak egymásra. Itt egy három éves integrációs folyamat zárult le és folytatódik új formában.


A G & S Brandschutztechnik AG új névvel Rosenbauer Brandschutz Deutschland GmbH-ként folytatja tevékenységét. A megelőző tűzvédelemmel foglalkozó vállalat 2016 óta tagja a Rosenbauer csoportnak, ami azt megelőzően négy társaság egyesüléséből jött létre (SIC Brandschutz GmbH-t, G & S Brandschutz GmbH, G & S Sprinkleranlagen GmbH, G & S Integrated Solutions).

Az integráció hároméves, intenzív szakaszában négy társaságot egyetlen erős szereplővé alakítottuk a megelőző tűzvédelem területén – mondta Hubert Heissl, a Rosenbauer Brandschutz Germany ügyvezető igazgatója.

A Rosenbauer Brandschutz teljes körű szolgáltatóként működik az épületek és berendezések tűzvédelmében, ahol a beépített oltóberendezések tervezésére, építésére és karbantartására specializálódott.

A termékskála tartalmaz

  • víz-, hab- és sűrített levegős hab alapú rendszereket;
  • tűzjelző és korai tűzészlelő és jelző rendszereket,
  • beépített gázoltó rendszereket,
  • fali tűzcsapokat,
  • mobil CAFS tűzoltó készülékeket és
  • félstabil POLY tűzoltó rendszereket.

A berendezések által védett kör a kereskedelmi konyháktól az alagutakon, az ipari, logisztikai vállalatoktól és az újrahasznosító üzemeken át a repülőterekig terjed. Vagyis a tűzoltástechnikai fejlesztések egyre több megelőzést szolgáló területen jelennek meg.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 912 látogató olvasta.