Híreink

Dräger FPS-COM 7000/5000: tiszta sor

2019. április 13. 09:15

A kárhelyen nem lehet füstjelekkel kommunikálni. Hogy elkerüljük a „Mennyi? Harminc!”-jellegű üzenetváltásokat, olyan kommunikációs egységre van szükség, amely megbízható, ugyanakkor nincs útban és nem akadályoz a munkavégzés közben.


FPS-COM 7000: szabad kezes kommunikáció, bármilyen álarchoz

 

Legkeményebb körülmények között is

A légzésvédelmet igénylő bevetések során extrém körülményekre kell számítani: sűrű füstre és a munkavégzést megnehezítő zajokra, amelyek nemcsak feszültséget okoznak, de jelentősen hátráltatják a kommunikáció bármilyen formáját. Tovább nehezíti a helyzetet, ha vegyvédelmi öltözetre is szükség van – ezek még tovább korlátozzák a mozgást és elnyomják a hangot.

A Dräger FPS-COM 7000 kifejezetten ilyen körülményekhez készült. Minden szót tisztán és érthetően továbbít a csapattagoknak, interferencia nélküli kommunikációt biztosít még a leghangosabb környezetben is. A digitális zajcsökkentő technológia kiszűr minden, az álarc belsejében levő mikrofont zavaró interferenciát, és az esetlegesen előforduló visszhangokat is. A légzési hangokat sem továbbítja a hangerősítőhöz.

Az eredmény: nincs félreértés, csak a hatékony kommunikáció.

 

Szabad kezes csoportos kommunikáció

A Dräger FPS-COM 7000 gyors és hatékony kommunikációt tesz lehetővé egy csoporton belül vagy különböző csoportok között Mindezt egyetlen gomb lenyomása nélkül. Ez növeli a biztonságot, mivel nem vonja el a figyelmet. A hanggal aktiválható működés teljes kétirányú kommunikációt is biztosít, azaz ugyanúgy használható, mint egy hagyományos mobiltelefon.

Ha csak egy rádió áll a csoport rendelkezésére, a rendszer lehetővé teszi a kapott utasítások automatikus továbbítását akár tíz csoporttagnak egy rövid hatótávolságú rádión keresztül. Ez azt jelenti, hogy a csoportban csupán egy embernek van taktikai rádióra szüksége, a többiekhez mégis azonnal eljut az információ.

 

 

Rugalmasság a bevetés előtt, alatt és után

A könnyen működő, csíptethető csatlakozás révén a Dräger FPS-COM 7000 néhány lépésben rögzíthető és eltávolítható – másodpercek alatt, különleges eszközök nélkül. Ez rugalmasabbá teszi a különböző álarcok közti váltást, amelyek a védősapka eltávolításával gyorsan, egyszerűen üzemkészek lesznek, így nincs szükség külön kommunikációs egységre minden álarchoz. Az egység könnyen tisztítható és karbantartható, a könnyű összeszerelhetőségnek, valamint a mikrofon és az arcszigetelés közti nagyobb távolságnak köszönhetően.

 

 

FPS-COM 5000: költséghatékonyabb alternatíva

 

Zavaró körülmények nélkül

A Dräger FPS ® -COM 5000 kommunikációs egységet kifejezetten a Dräger FPS ® 7000 teljesálarchoz fejlesztették ki, amely érthető kommunikációt biztosít a kihangosító egységen vagy rádión keresztül – még szélsőséges körülmények között is. Az interferencia nélküli kommunikációt az FPS-COM 7000-hez hasonlóan biztosítja.

 

Nagy megbízhatóság, alacsony költségek

Elfelejtette kikapcsolni a Dräger FPS-COM 5000 egységet munka után? Nem probléma: a kommunikációs egység automatikusan kikapcsol, ha tíz percig nem észlel légzési zajt (előzetes figyelmeztetés után). Ez növeli az elem élettartamát, csökkenti a karbantartási költségeket, és biztosítja, hogy a berendezés használatra készen álljon, amikor arra van szükség.

Összeszerelés különleges szerszámok nélkül

Az újonnan kifejlesztett, egymásba kattanó részekből álló rendszerrel a Dräger FPS-COM 5000 egység mindössze néhány lépéssel csatlakoztatható és eltávolítható. Mindazonáltal, a kommunikációs egységet nem szükséges eltávolítani manuális tisztítás esetén, mivel az IP67-es szabvány szerint védett a víz vagy nedvesség bejutásával szemben.

 

További információ:

Dräger FPS®-COM 7000

Dräger FPS®-COM 5000

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1177 látogató olvasta.