Híreink

Tűzvédelmi eszközökkel ismerkedtek az NKE hallgatói

2019. április 11. 13:54

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet végzős hallgatóinak 2019. április 8-án háromórás gyakorlati bemutatóval egybekötött termékismereti foglalkozást tartott budapesti telephelyén a HESZTIA Kft. Az elméleti ismeretek után, két csoportban, a gyakorlatban ismerhették meg a különböző korszerű tűzoltó eszközök és anyagok hatásmechanizmusát.


A rövid köszöntő után a 20 fős társaság két csoportban ismerkedhetett meg a cég által forgalmazott termékekkel, köztük a különböző GLORIA tűzoltó készülék típusokkal. Párhuzamosan a Brandschutztechnik Müller által gyártott tűzoltó készülék karbantartó berendezések segítségével, a porral oltók közép- és teljes körű karbantartását mutattuk be.

Ezt követően a végzősök megismerhették a legkorszerűbb mentéstechnikai és vegyvédelmi eszközöket és felszereléseket, amelyeket kedvük szerint ki is próbálhattak.

A bemutató utolsó részében a Dr. Sthamer habképző anyagok típusai, előnyei és felhasználási területei kerültek bemutatásra. A német gyártó „Schaumbox” elnevezésű modellkészletével a közép- és nehézhabbal oltást gyakorolhatták a hallgatók.

Zárásképpen a Rosenbauer POLY PORTEX nagynyomású oltóberendezés által előállított CAFS oltóhab hatékonyságát ismerhették meg. A függőleges falfelületen akár órákig is megmaradó Sthamex-Class A típusú hab az elvárásoknak megfelelően teljesített.

Nagy örömünkre szolgált a fiatal egyetemistákat új ismeretekkel ellátni, és bízunk benne, hogy a szerzett tapasztalatokat a jövőben is hasznosítani fogják.

 

Sinkó László
kereskedelmi igazgató
HESZTIA Kft.

Vissza

Ezt a hírt eddig 978 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: