Híreink

Dr. Balogh Imre emlékpályázat 2019

2019. január 31. 08:55

Immár 19. alkalommal hirdeti meg a BM OKF főigazgatója a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – ahogyan eddig is – a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak. A Védelem Online ismét figyelemmel kíséri a pályázat eredményeit – terveink szerint a legjobb eredményt elért szakmunkákat ismét közzétesszük tanulmánytárunkban.


A pályázatra – melyet 2019. május 7-ig lehet benyújtani – a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltókon kívül tanulmányait folytató leendő tűzoltó, illetve civil szakemberek is jelentkezhetnek. Elvárás, hogy a dolgozat jelenítse meg azt, hogy a legújabb technikai, műszaki vagy informatikai vívmányok miként alkalmazhatóak a katasztrófavédelem mindennapjaiban, de a pályaművek foglalkozhatnak a tűzoltószakmához kapcsolódó egyéb aktuális kérdésekkel is..

Az elbírálásnál nagy súllyal esik latba a szakmai tartalom, az újszerűség és az alkalmazhatóság.

Az elektronikus és nyomtatott formában leadott dolgozatok elbírálásánál elsődlegesen szakmai, másodlagosan pedig formai követelmények alapján ítéli meg a zsűri.

A díjat 2019. június 7-én adják át a BM OKF székhelyén. 

Az eredeti pályázati felhívás ide kattintva olvasható el.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.

 

Tanulmányok

Jó példa a nyertes pályázatra a 2017-es díjazott, Dombrády Gábor dolgozata. Anyagában arról írt, hogyan lehet a tűzoltók „svájci bicskájának” nevezett multifunkciós hevedert alkalmazni a hazai tűzoltási, műszaki mentési műveletek során. A tanulmány ide kattintva olvasható a Védelem Online Tanulmányok rovatában.

Vissza

Ezt a hírt eddig 903 látogató olvasta.