Híreink

Nyertesek és díjazottak a TMKE konferencián

2018. április 05. 09:43

Évek óta jó gyakorlat a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületének konferenciáin az adott témához kapcsolódó projektek bemutatása és csoportokban történő megoldása, majd a megoldások ismertetése. Az idei évben a kiürítés témában Reiner Róbert mutatott be a saját gyakorlatából konkrét eseteket és kérdéséket. Élénk érdeklődést és aktivitást váltottak ki az ideiglenes teamok számára bemutatott tűzvédelmi megoldások, amit értékelés követett.


Bevezetőjében Nagy Katalin elnök már előrevetítette, hogy a fő cél: egymástól tanulni, s közben csapatban dolgozva az együttműködés erősítése és más nézőpontok megismerése. Kiemelte Reiner Róbert bátorságát, amivel a saját gyakorlatából mutat be kiürítéssel kapcsolatos eseteket.

Március 23-án Reiner Róbert mielőtt bemutatta az általa kiválasztott hat projektet, 11-12 fős csapatokat hirdetett.

A teamvezetők:

  1. Gombik Boglárka
  2. Mohai Ágota
  3. Mészáros János
  4. Decsi György

A feladatok röviden:

  • Átépítés során beléptető rendszer kerül az épület előterébe.
  • Egy háromszintes védett, műemléki épületben az eddigi 300 fő helyett hetente 500 fős zenés-táncos rendezvényt terveznek.
  • Két zenés-táncos szórakozóhely összevonásával 1140 fős zenés-táncos szórakozóhelyet üzemeltetnek.
  • Raktár épületben stúdiót rendeznek be. 100 ill. 200 fővel működtetnék.
  • Rendezvénycsarnok kiüríthetősége.
  • Rendezvénysátor kiüríthetősége.

A feladatok abban is életszerűek voltak, hogy az idő szorításában kellett dolgozniuk. Egy fél óra állt rendelkezésükre a kidolgozáshoz és 3 perc az ismertetéshez. A csapatvezetőknek ezért nehéz feladatuk volt: munkaszervezés, feladatelosztás, szóvivők kijelölése. A végén minden csapat nyertesnek érezhette magát, hisz jól oldották meg a feladatokat, élénk vita kerekedett. Az esetek jelentős részében, a beruházók által adott feltételek között, tűzvédelmi szempontból jó műszaki megoldásokat nem mindig lehetett kialakítani, amit mindenki megállapított. Ilyenkor jogi vagy kevéssé életszerű használati megoldásokhoz folyamodtak, ugyanakkor ritkán javasolták a beruházó által adott keretfeltételek módosítását.

A szóvivők közül a beruházók számára adott rövid, világos indokolások révén a Védelem különdíjaként egy éves előfizetést nyertek:

  • Veresné Rauscher Judit
  • Varga Zsuzsanna
  • Garabics Tibor

Vissza

Ezt a hírt eddig 1228 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: