Híreink

Védelem Online látogatottság: 2017 első féléve

2017. július 07. 19:05

Aktívan telt a Védelem Online első féléve: majdnem 18 ezer látogatás, naponta átlag 98 látogatás, több mint 9 ezer egyedi felhasználó, 46 ezer oldalletöltés. Ráadásul nem csak itthonról. Volt is mit olvasni, mert 150 hír, tanulmány jelent meg az első félévben, s a több ezer dokumentumot is rendszeresen használják a szakemberek. Naponta átlag 252 dokumentumot töltöttek le.


Általános olvasottság

A Védelem Online fő- illetve aloldalain a Google Analytics összesen 17 994 látogatást regisztrált, ami időarányosan növekedés a tavalyihoz képest. Ugyanígy növekedést könyvelhettünk el a látogatók számában is, hiszen 9300 látogatóról van szó (tavaly az egész évben 16 662 látogató járt itt). Ők együtt 46 007 oldalletöltést generáltak, ami szép eredmény fél év alatt.

Olvasóink zöme továbbra is céltudatos, konkrét anyagokat keres, nem jellemző az „álmodozva böngészés”: a honlapon eltöltött átlagos idő 2:16 perc, egy látogatás alatt átlagosan 2,5 oldal kerül sorra.

Ki, honnan?

A mobil eszközökről indított látogatások száma még mindig csekély, kevesebb mint 14% (ezen belül alig 12% a „mobilként” definiált eszközöké, és pusztán 2% a tableteké). Érdekes ugyanakkor, hogy a mobil kliensek között dobogós az iPhone és az iPad.

A látogatók földrajzi megoszlása ismét tartogat néhány meglepetést. Arra nyilván senki nem kapja fel a fejét, hogy a látogatások 92%-a Magyarországról érkezett. Arra viszont talán igen, hogy az „oldalon eltöltött átlagos látogatási idő” feliratú dobogó helyezettjei Mexikó, Argentína és Thaiföld. Ráadásul Mexikóból két látogatást kaptunk (átlag: 18 perc), Argentínából pedig egyetlen egy látogató időzött el nálunk negyed órát.

Mit, mikor?

A legsűrűbb napunk április 18-án volt, ekkor az átlagos forgalom négyszeresét mértük – ezzel kijelenthetjük, hogy a „XV. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia előadásai” című anyagunk visszi a pálmát, hiszen erre irányult az érdeklődés. A hírben elhelyezett számláló 1113 látogatót mutat. Közben a tudományos igényű dolgozatok is jelentős érdeklődést vonzottak. Külön kiemelhető ezen belül a Védelem Tudomány szakmai folyóirat, amelyet a kutatók, hallgatók mellett egyre több gyakorlati szakember is "levesz a polcról". A két kötet 634 oldalon 39 tanulmányt adott közre.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1140 látogató olvasta.