Híreink

A+A 2017: minden ember számít

2017. július 05. 08:29

2017. október 17-20. között Düsseldorfban minden az egyéni védelem, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy körül forog. A világ egyik legnagyobb szakvásárán az egyéni védelem, a foglalkozás-egészségügy, a vállalati egészség-irányítással, az üzemi biztonság, a munkahelyi tűzvédelem és vészhelyzetek kezelése, a magasból és a mélyből való biztonságos mentés, valamint biztonságos működés lesz a fókuszban.


Kiállítás

2017. október 17-20. között minden az egyéni védőfelszerelések, a munkahelyi biztonság és foglalkozás-egészségügy körül forog Düsseldorfban. Már ma is biztos, hogy az A+A 2017 átfogó képet nyújt a munkavédelem, a munkahelyi egészségfejlesztés és a vállalati biztonságirányítás területén világszerte megjelenő legújabb irányzatokról és termékekről. A vezető seregszemlén mintegy 1.900 kiállító vesz részt és valamennyi földrészről jelentkeztek vállalatok. A munkahelyi munkavédelem és biztonságirányítás minden szakértőjének, a felelős személyügyi vezetőknek és üzemi tanácstagoknak, ipari beszerzőknek, szakkereskedőknek, üzemorvosoknak, a tűzoltóság, a rendőrség és a műszaki mentés bevetési szakembereinek, a szakmai közösségek és balesetbiztosító pénztárak munkatársainak, valamint kisebb vállalatok tulajdonosainak az A+A a legfontosabb szakmai rendezvény. A seregszemlét kétévente rendezik meg.

Az A+A 1954-es alapítása óta sok éven át járult hozzá ahhoz, hogy világszerte felkeltse a figyelmet a munkavédelem és a munkahelyi egészségfejlesztés iránt.

A kihívást jelzi, hogy a becslések szerint évente 160.000 ember hal meg Európában a munkájából eredő megbetegedésben.  Az európai Bizottság nemrégiben vállalt kötelezettséget további kulcsfontosságú intézkedések foganatosítására, amelyekkel az uniós jogot és az uniós munkavédelmi előírásokat illesztik a változó foglalkoztatási modellekhez és a társadalmi változásokhoz.

A legtöbb vállalatnál - mindenekelőtt Európában - ma már elterjedt az a felismerés, hogy a megelőző munkavédelem és az egészséget megőrző és fejlesztő munkakörülmények nem csupán pénzbe kerülnek, hanem jelentős, a balesetekből vagy megbetegedés okozta munkaidő-kiesésből fenyegető kiadástól óvják meg a vállalatokat. Ráadásul hosszú távon üzemgazdasági előnyöket is biztosítanak az óvintézkedések.

 

Kongresszus

Az A+A szakvásárral párhuzamosan a Munkavédelem és Munkaegészségügy 35. Nemzetközi Kongresszusa nyújt átfogó tájékoztatást az ágazatot jelenleg foglalkoztató kérdésekről és kihívásokról. A kongresszus idén is több mint 50 rendezvénysorozatot kínál, ahol több mint 300 előadó taglalja napjaink szakmai kérdéseit és a problémák lehetséges megoldásait.

 

Biztonság és egészség találkozó

A rendezvényen a munkavédelem és az egészségvédelem szakmai védnökei, tehát a szakmai érdekképviseletek és balesetbiztosító pénztárak, szakszervezetek és munkáltatói szövetségek, minisztériumok és állami intézmények, ágazati és szakmai szövetségek, felsőoktatási intézmények és további szervezetek vesznek részt.  A szakemberek itt az előírások, a balesetbiztosítás, a védőfelszerelések, a veszélyes anyagok, a foglalkozási megbetegedések, a munkahelyi egészségfejlesztés, a rehabilitáció és számos más terület kérdéseit vitathatják meg.

Biztonságos működés és védelem

Hat kiemelt témakörben kínál egyszerű és érthető előadásokat a legújabb fejlesztési eredményekről. A rendezők tervei szerint a következő kérdésekkel foglalkoznak kiemelten:

  • a porterhelés megelőzése
  • robbanásvédelem
  • veszélyes anyagok biztonságos kezelése és tárolása
  • munkahelyi tűzvédelem és katasztrófa-helyzetek kezelése
  • lezuhanás elleni védelem

 

Munkahelyi tűzvédelem és vészhelyzet-kezelés

Élő bemutatókat és mentési műveleteket kínál, amelyek segítségével megelőzhetők a balesetek és a nagyszabású káresemények. A WFVD, a Németországi Üzemi Tűzoltóságok Szövetsége a munkahelyi biztonság és tűzvédelem egyes területeiről nyújt tájékoztatást, többek között az alábbi témakörökben:

  • mentés aknából
  • mentés tartályból
  • emelőkosaras mentés / evakuálás
  • mentés állványról

A rendezvényen mindenekelőtt a munkahelyi megelőzés, a beavatkozás és a kapcsolódási pontok feladatait és szerepköreit világítják meg.

 

A+A divatbemutatók

A munka- és védőruházat óvja viselőjét a balesetektől – de csak akkor, ha azt ténylegesen viselik. A vonzó megjelenés és a kényelmes hordhatóság jelentősen segíthet abban, hogy viselőik örömmel fogadják a védőruházatot, ezért a gyártók fokozott hangsúlyt fektetnek a divatosságra is. A minden vásárnapon a 11. vásárcsarnokban megrendezett A+A divatbemutatókon lendületesen és élményszerűen mutatják be, mennyire divatos és változatos manapság a formaruha és a védőruházat.

 

Munkahelyek kialakítása és munkahelyi egészségvédelem

Az irodai munkahelyek és munkafolyamatok ergonomikus kialakítását, valamint a munkahelyi egészségfejlesztést helyezi előtérbe.

  • ember-gép kapcsolat,
  • a megelőzés és a gazdaságosság,
  • a munkahelyek az életkornak megfelelő kialakítása,
  • a világítás, a klimatizálás és az akusztika.

 

Biztonságos mentést magasból és a mélyből

 A THW Szövetségi Műszaki Mentő Intézet és a DLRG Német Életmentő Társaság együttműködésében mutatják be a balesetet szenvedett emberek gyakorlati mentését láthatjuk – víz felett és alatt egyaránt.

 

Kedvező piaci előjelekkel rendezik az A+A szakvásárt

Aki októberben elutazik az A+A szakvásárra, egy növekedőben lévő ágazat fejlődését követheti nyomon.

Az A+A 2017 szakvásárhoz kapcsolódó további információk a http://www.AplusA.de honlapon találhatók.

Az A+A 2017 szakvásárt október 17 - 20. között rendezik meg, minden vásárnapon 9 és 18 óra közötti nyitva tartással.

 

 

Magyarországi Képviselet:

BD-EXPO Kft.
Máté Szilvia
1122 Budapest, Maros u. 12/b
e-mail: office@bdexpo.hu
www.bdexpo.hu

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1393 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: