Híreink

PYROS – tűzoltás-technikai és tűzvédelmi szakvásár Brno-ban

2017. február 16. 11:18

A szakvásár 2017. május 31. és június 3. között várja a szakembereket, ahol az IDET, PYROS és ISET szakvásárokon 50 országból több mint 460 kiállító mutatkozik be várhatóan 30 ezer szakmai látogató előtt – hangzott el a cseh nagykövetségen tartott tájékoztatón. A védelem és haditechnika, a bűnüldözés és biztonságtechnika, valamint a tűzvédelem nemzetközi szakvásárai választ adnak a legújabb szakmai kérdésekre és kihívásokra.


Három az egyben

2008 óta a Brnói Vásárvállalat történetének legeredményesebb éve a 2016-os esztendő volt. Több mint 50 vásár, kongresszus és kulturális rendezvény az elmúlt évben több mint 780 ezer látogatót és nézőt vonzott a Brnói Vásárvárosba. Az idén pedig az IDET, PYROS, ISET vásárhármas két év után újra várja a szakembereket a Brnói Vásárvárosban. A biztonságtechnika és a tűzvédelem nemzetközi szakvására fontos találkozóhely a cégek és a hatóságok képviselőinek. A világszerte növekvő biztonsági kockázat egyre szélesebb körű beszerzési követelményeket támaszt a biztonság terén működő hatóságoknak és szervezeteknek.

 

Hadsereg, rendőrség

Csehország milliárdokat tervez a biztonságra fordítani. A hadsereg, a rendőrség, a tűzoltóság és a vámhatóság egyaránt tervezi a felszerelés fejlesztését, megújítását és korszerűsítését. Az idei brnói biztonsági szakvásár átfogó képet mutat az ágazat elmúlt években kifejlesztett kínálatáról.

2017. május 31. - június 3. között Brnóban három nemzetközi szakvásárt tartanak:

  • IDET (védelmi és biztonságtechnikai),
  • PYROS (tűzoltás-technikai és tűzvédelmi), valamint az
  • ISET (rendőrségi, bűnüldözési és biztonságtechnikai) seregszemle együttesét.

Tekintettel arra, hogy a három szakvásár tematikája szorosan összekapcsolódik, ezért rendkívül hasznosnak ígérkezik a részvétel. A kiállítók között szerepel a Cseh Köztársaság hadserege, rendőrsége, tűzoltósága, valamint az önkéntes tűzoltóságok számos szövetsége, a vámhatóság, a büntetés-végrehajtás, az állami tartalékoló szolgálat. A 2015-ös vásáron harmincnál több ország 462 kiállítója mutatkozott be 51 ország 27.184 látogatójának.

Elhangzott, hogy felgyorsítja a korszerűsítést a hadsereg, a rendőrség több százmillió koronás beszerzéseket tervez.

 

Tűzoltóság

Ami a tűzoltóságot illeti, itt szintén nagy változások tervei körvonalazódnak. A cseh tűzoltóság – mind a hivatásos, mind pedig az önkéntes tűzoltóság – összesen 8,7 milliárd koronás költségvetéssel gazdálkodhat, ami 900 millióval haladja meg a 2016-os keretet. 1,1 milliárd koronát ruháznak be az új bevetési eszközök beszerzésébe és az önkéntes tűzoltóság laktanyáinak felújításába.

Június 3-án, szombaton rendezik a Biztonság Napját, amelynek keretében a széles közvélemény és a legkülönbözőbb ágazatok szakemberei is megtekinthetik az IZS (integrált válságkezelő mentő- és biztonsági rendszer) legkorszerűbb eszközeit. Ezzel a koncepcióval az önkéntes tűzoltók körébe tartozó látogatókat szólítják meg, akik egy munkaszüneti napon kereshetik fel a szakvásárt. A látogatásokat ösztönzi a TFA (Toughest Firefighter Alive) verseny és a Morvaországi Tűzoltóság elnökségi kupája is.
 

Először értékesítenek a PYROS-on

A PYROS újdonsága a szakvásáron zajló értékesítés, ahol a kiállítók különleges védőruházatot és lábbeliket kínálnak a személyi védőeszközök és kiegészítők, mint például sisakok, maszkok, szemüvegek, hátizsákok, stb. mellett. Az előre meghatározott árukínálat értékesítése a legnagyobb tűzoltás-technikai szakvásárokon is megengedett és igen kedvelt. Az értékesítési lehetőség is fellendíti a PYROS szakvásárt, mert számos új kiállítót is vonz.

 

További információk: www.bvv.cz, valamint www.bdexpo.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1903 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: