Híreink

Ülésezett a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács

2016. november 21. 08:45

2016. november 10-én Budapesten, a BM KOK-on tartott Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács ülés a szakterület idei évi tudományos kérdéseit és a jövő év feladatait tárgyalta, ahol Dr. Papp Antal tű. ezredes a Tanács elnöke vezetésével négy napirendi témában foglalkoztak a fő feladatokkal, s javaslatok születtek a jövő évi munkatervhez.


Tájékoztató hangzott el a Hanns Seidel alapítvány 2017. évre kiírt pályázatairól, amelyre összesen 9 kidolgozott pályázat érkezett. Ebből a bizottság hármat emelt ki és javasolt az alapítványhoz megküldeni. 

Az idei évi fő program a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett és a Hanns-Seidel Alapítvány által támogatott – a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan – „Kitelepítés-befogadás különböző aspektusai” című konferencia. A rendezvényre 2016. november 24-én Debrecenben kerül sor.

A 2016. évi munkával kapcsolatban kiemelték a publikációs munka jelentőségét, illetve néhány tűzvédelmi alapkutatást és a KOK külföldi tűzvédelmi oktatási kapcsolatainak erősödését. A konferenciák közül: Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben konferencia Pécel, MTSZ Szakmai Napok – kiállítás, konferencia Balatonföldvár, Nemzetközi tűzvizsgálati konferencia Budapest.

A 2017 évi feladatok döntően a tudományos pályázatok, a képzés alakulása és a konferenciák köré szerveződtek. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1409 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: